Nektet å framskaffe stemmesedler for Åpen folkekirke og spurte om velgere var sikre på at de ville stemme på «homolista»

Kirkevalgfunksjonær klages inn for Kirkerådet.

KIRKEVALGBRÅK: Valglokale for kommune-og fylkestingsvalg for Oslo og Kirkevalget på Slemdal skole. En hund venter utenfor stemmelokalet.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
KIRKEVALGBRÅK: Valglokale for kommune-og fylkestingsvalg for Oslo og Kirkevalget på Slemdal skole. En hund venter utenfor stemmelokalet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En kirkevalgfunksjonær i Oslo er klaget inn for Kirkerådet for å ha nektet å framskaffe stemmesedler for Åpen folkekirke og spurt om velgere var sikre på at de ville stemme på «homolista».

Ifølge TV2.no var det flere som reagerte på oppførselen og klaget inn funksjonæren.

- Det var bare én stemmeseddel igjen på Åpen folkekirke da jeg skulle stemme. Funksjonæren ville ikke hente flere stemmesedler og ikke kopiere flere. Det viste seg at det var flere stemmesedler i lokalet, og da de kom på plass, spurte funksjonæren om vi var sikre på at vi skulle stemme på «homolista», sier Lars Martin Mediaas til TV 2.

Da flere velgere ba om personens navn for å rapportere hendelsen, nektet funksjonæren og forlot stemmelokalet, etter oppfordring fra velgerne.

Valgkoordinator Gry Friis Eriksen for Oslo bispedømme bekrefter at det er kommet klager og sier at bispedømmerådet vil følge opp hendelsen:

- Vi ser på dette som en beklagelig enkelthendelse.

Stor oppslutning Det var i forkant av kirkevalget forventet stor oppslutning, mye forårsaket av debatten rundt vigsel av homofile i kirken. I valghåndboken fra Kirkerådet, laget for å veilede om gjennomføringen av valget, ble det anmodet i år om å trykke opp minst dobbelt så mange stemmesedler som ved valget i 2011, da oppslutningen var 13,5 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer