Nektet å gå på jobb

STORD (Dagbladet): Henrik Søefeldt og Kenneth Hausen nektet å jobbe på Aker Stord i går. - Vi ble bedt om å jobbe, men det var det ingen mening i, sier arbeidskollegene til de ni som omkom i flyulykken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Andre danske venner kom fra Haugesund med krans og en siste hilsen.

Det er flere hundre danske arbeidere som jobber med lete- og produksjonsskipet «Asgård A» på Aker Stord. Alle møtte til informasjonsmøtene i går, men noen valgte å ta seg fri etterpå.

- Tung dag


I stedet for å arbeide valgte Henrik Søefeldt og Kenneth Hausen å oppsøke stedet hvor tragedien skjedde en halv time etter midnatt.

- Vi har arbeidet sammen med dem som omkom siden februar i år. Derfor ble det en tung dag for alle oss som arbeider her på Aker Stord, forteller de.

De to elektrikerne i CMC følger en skiftordning med 12 dager på Stord og ni dager hjemme i Danmark. Som en følge av all denne pendlingen har det blitt mange timer i de små Cessna-flyene.

- Vi har tenkt mye på flysikkerhet før denne ulykken. Blant det som har bekymret oss er den korte flystripen på lille Sørstokken flyplass, sier de.

Busslast

Claus Andreassen kom til Sørstokken sammen med en busslast danske arbeidere fra firmaet Atcom, som har oppdrag for Umoe i Haugesund. De hadde med seg en krans og et kort med denne teksten: «I sorgens stund kondolerer vi hermed.»