Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nektet å gi denne mannen bankkort med bilde

- Kan ikke noe for at jeg ser sånn ut.

KOPIEN:  Briten Colin Miller (66) har i over 20 år opptrådt som dobbeltgjengeren til den nå avdøde tenorsangeren Luciano Pavarotti. Foto: David Evitts / SWNS / Newsteam / NTB Scanpix
KOPIEN: Briten Colin Miller (66) har i over 20 år opptrådt som dobbeltgjengeren til den nå avdøde tenorsangeren Luciano Pavarotti. Foto: David Evitts / SWNS / Newsteam / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Britiske Colin Miller (66), som i over 20 år har tatt oppdrag som dobbeltgjengeren til Luciano Pavarotti, har nå støtt på et uvanlig problem.

Bildeløst
Da han nylig skulle skaffe seg nytt bankkort med bilde, satte banken ned foten da de fikk se fotoet Miller hadde sendt inn.

Mens kona fikk sitt nye kort på vanlig måte, var Millers kort fremdeles bildeløst. Banken ville først ikke oppgi noen grunn til at kortsøknaden hadde blitt avslått.

- Jeg snakket med betjeningen, men de sa at de ikke visste hvorfor jeg ble nektet, og at de bare kunne anta at det var på grunn av hvem jeg ser ut som. Men jeg kan ikke noe for det, jeg prøver ikke å ligne ham. Jeg har ikke tatt noen plastiske operasjoner, jeg blir straffet for hvordan jeg ser ut, sier Miller til avisa Burton Mail.

Han forsto det som at banken har vært redd for søksmål.

- De sier det er på grunn av copyright, men jeg har aldri blitt kontaktet av noen som representerer den ekte Pavarotti om dette eller blitt truet med rettslige skritt fordi jeg ser ut som ham, sier operastjernens «lookalike».

Forståelig tabbe
Banken Barclays uttaler nå at de ansatte gjorde en «forståelig tabbe» da Millers bilde ble avvist.

- Våre retningslinjer hindrer bruk av bilder av kjendiser på debitkort. Det som åpenbart har skjedd i dette tilfellet er at Miller har blitt forvekslet med operasangeren Luciano Pavarotti, som vi forstår Miller etterligner, sier avdelingssjef Nicola Fowkes, som nå lover at 66-åringen vil få kortet sitt til slutt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media