Trondheim kommune anmelder:

Nektet å isolere seg: Reiste til Østlandet

På to dager har Trondheim kommune anmeldt to coronasmittede personer for brudd på smittevernloven. Siste person ut nektet å oppgi nærkontaktene sine og reise hjem til Østlandet.

MYE SMITTE: Trondheim har i jula og tida før opplevd en stor økning i antall smittede. De tror dagene som kommer vil bli verre. Foto: Ole Martin Wold / NTB
MYE SMITTE: Trondheim har i jula og tida før opplevd en stor økning i antall smittede. De tror dagene som kommer vil bli verre. Foto: Ole Martin Wold / NTB Vis mer
Publisert
Fullvaksinerte: 71.83% Første dose: 79.13%

- Det er ille at ikke folk kjenner sitt samfunnsansvar med tanke på andre mennesker som de utsetter for risiko. For noen kan viruset få fatale konsekvenser og det handler om å ivareta dem.

Det sier helse- og velferdsdirektør Helge Garåsen i Trondheim kommune til Dagbladet.

Han omtaler forholdet som «svært graverende».

- Personen testet seg i Trondheim og fikk beskjed om å være i karantene inntil prøvesvaret forelå. Da prøvesvaret var positivt fikk personen beskjed om å gå i isolasjon. Vedkommende valgte da å nekte å oppgi nærkontakter og overholdt heller ikke isolasjonsplikten og dro til Østlandet, forteller han.

Personen som nå er anmeldt er hjemmehørende i Lillestrøm kommune, opplyser kommunen.

- Vi opplever det som alvorlig å utsette andre for smitterisiko og valgte derfor å anmelde. Det er vi som har anmeldt og så følger Lillestrøm kommune opp personen.

To anmeldelser på to dager

Dette er anmeldelse nummer to fra Trondheim kommune på bare to dager. Anmeldelsen overlevert til politiet mandag gjaldt et liknende forhold, der en coronasmittet person brøt isolasjonen og deltok i flere selskaper - vel vitende om at hen var smittet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer