Nektet å møte Boris

Brexit-forhandlingene hardner til.

MØTTES TIDLIGERE: Frankrikes president Emmanuel Macron og Storbritannias statsminister, Boris Johnson, under et tidligere møte i Paris i august. Foto: Christophe Petit Tesson/Pool via REUTERS
MØTTES TIDLIGERE: Frankrikes president Emmanuel Macron og Storbritannias statsminister, Boris Johnson, under et tidligere møte i Paris i august. Foto: Christophe Petit Tesson/Pool via REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Både den franske presidenten, Emmanuel Macron, og Storbritannias statsminister, Boris Johnson, setter hardt mot hardt etter en telefonsamtale søndag.

Macron insisterte på at Storbritannia måtte gi etter og komme med en ny brexit-plan innen slutten av uka. Han takket også nei til å møte Johnson til et personlig møte, og gjorde det klart at alle framtidige forhandlinger skal foregå gjennom EUs sjefsforhandler, Michel Barnier, skriver The Guardian.

Storbritannia ønsker på sin side at deres forslag fra forrige uke blir lagt til grunn for forhandlingene.

Strid om Nord-Irland

- Boris Johnson presenterte sitt nyeste forslag. Presidenten fortalte ham at forhandlingene bør fortsette raskt med Michel Barniers team de nærmeste dagene for å vurdere ved slutten av uka om en avtale er mulig med hensyn til EUs prinsipper, heter det i en uttalelse fra Élysée-palasset i Paris.

Striden står blant annet om tollgrensa mellom Nord-Irland, som er en del av Storbritannia, og EU-landet Irland. Johnson foreslår at Nord-Irland forblir i det indre EU-markedet inntil videre, men at det opprettes en tollgrense i Irskehavet. EU sier blankt nei, og situasjonen framstår som fullstendig fastlåst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer