SJOKKERENDE: 18 år gamle Sadie Elledge jobber som servitør på den lokale restauranten. En dag kom det to kunder inn. De nektet å snakke med henne, og ga ingenting i tips. På kvitteringen skrev de «we only tip citizens». Hvis så var tilfelle, kunne de fint tipset den amerikanske jenta, som har aner fra Mexico og Honduras. Video: CNN Vis mer

Nektet å prate med servitøren og ga ingenting i tips

På kvitteringen skrev gjestene hvorfor. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det har ikke noe å si om jeg er «hispanic» eller amerikansk. Jeg er et menneske, og de bør behandle meg med respekt, sier Sadie Elledge.

Elledge er 18 år og har aner fra Mexico og Honduras, men er født i USA. Hun jobber som servitør på den lokale restauranten i Harrisonburg, Virginia i USA.

Se video over.

- Tipser kun inbyggere

Forrige uke opplevde Elledge noe alle servitører gjør fra tid til annen, nemlig å ikke få noe tips. Beskjeden om hvorfor kunden ikke ga noe i tips, sjokkerte imidlertid den unge servitøren.

Gjestene var et par som kjøpte gyro, gresk salat og drinker. Samtidig som de gjorde dette, utvekslet de ikke et eneste ord med Elledge, som tok imot bestillingen.

- Jeg følte meg veldig ukomfortabel, sier Elledge til CNN.

Hun forteller at paret kun nikket og ristet på hodet som svar på hennes spørsmål. Når bestillingen var ferdig og paret skulle betale, forklarte de på kvitteringen hvorfor de ikke ga noe i tips.

- Vi tipser kun amerikanere, stod det på kvitteringen som ble gitt tilbake til Elledge.

- Du er den som hører til her

Når denne saken ble kjent, gikk flere av Harrisonburgs innbyggere sammen og skrev en fin lapp og «tipset» Elledge med 500 dollar.

På lappen stod det at de verdsetter henne og hvordan hun tar hånd om andre i lokalsamfunnet. De skrev også at det er hun som hører hjemme i byen, ikke de to andre.

På spørsmål om hun ville tatt i mot bestilling fra dem igjen, sier hun ja. Restaurant-eieren er imidlertid av en annen oppfatning. Hun forteller at de ikke er velkomne til å spise der, i hvert fall ikke før de har bedt Elledge om unnskyldning.

Les også: Gjest tyvlyttet på servitør, og ga henne 200 dollar i tips: - Besøk sønnen din.