Nektet å se drapsstedet

ORDERUD GÅRD: For første gang på over ett år var alle de trippeldrapstiltalte tilbake på Orderud gård. Men ikke alle orket å se stedet der trippeldrapet fant sted.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den eneste som ble med på hele befaringen på gården var Kristin Kirkemo Haukeland. Etter først å ha tatt en 20 minutters lang og kald runde inne i våningshuset og på gårdsplassen, kjørte de tiltalte, aktoratet og dommerne videre til kårboligen, der drapene fant sted.

Ble igjen ute

Det snødde nærmest vannrett, og en iskald vind sørget for å gjøre befaringen til en blåfrossen opplevelse for de rundt 40 oppmøtte journalistene. Vi ble holdt på flere hundre meters avstand fra begivenhetenes sentrum, med politisperringer.

Befaringen i kårboligen hvor Marie, Kristian og Anne Orderud Paust ble drept natt til 22. mai 1999 tok lengst tid. Per og Veronica Orderud orket ikke å se rommene der deres familiemedlemmer ble funnet drept. Heller ikke Lars Grønnerød tok turen inn i kårboligen.

Frossen

Etter over en halv time inne i huset, gikk følget ut og på baksiden av huset hvor drapsmennene trolig tok seg inn for snart to år siden. Kristin Kirkemo Haukeland kom gående på veien foran fotografene hutrende iført en buksedrakt og tynn bluse. Hun tente seg enn røyk, og takket nei til å svare på spørsmål fra journalistene. De tre andre tiltalte holdt seg inne i bilene til forsvarerne sine.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer