Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nektet å se på hverandre i retten

16-åringene som sammen skal ha planlagt å drepe Therese (15) i Sverige, møttes første gang i går etter drapet.

SÅ BORT: Aktor mener de to 16-åringene planla drapet sammen. I går møtte de hverandre i retten. Foto: Expressen
SÅ BORT: Aktor mener de to 16-åringene planla drapet sammen. I går møtte de hverandre i retten. Foto: Expressen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Ifølge aktor planla de drapet sammen i detalj - men i går nektet det tidligere kjæresteparet å se på hverandre.

- Han har kommet ut av boblen som han var i med henne, sier guttens forsvarer, Claes Borgström, til den svenske avisen Expressen.

Den 16-åringe gutten som står tiltalt for å ha drept Therese Johansson Rojo i juni i år, kom først inn i rettsalen i går. Få sekuner senere kom hans ekskjæreste. De satt like ved hverandre på tiltalebenken med en forsvarer i mellom seg.

- Stor belastning
Selv om dette var første gang 16-åringene møttes etter drapet, så de ikke på hverandre, ifølge Expressen som følger saken i retten.

- Det var en stor belastning å gå inn i rettssalen. Det er vanskelig å si nøyaktig hvor hun føler. Man er spent og reagerer på forskjellige måter, men hun er ganske nullstilt, tror jeg, sier jentas forsvarer Jan Karlsson, til Expressen etter høringen.

Ifølge tiltale, har tenåringene planlagt drapet i detalj. En stadig mer krevende kjærlighetspakt endte i katastrofe. Nå ser den ut til å være ødelagt og deres versjoner av hva som skjedde vil bli satt opp mot hverandre i retten.

Det faktum at Therese Johansson Rojo og den drapstiltalte 16-åringen kysset hverandre, skal ha forårsaket drapet.

Forklarer seg i dag
I dag skal 16-åring, som har innrømmet drap, forklare seg i retten. Han nekter for at drapet var planlagt.

- Selv om drapet ser ut til å være planlagt, er det mye tilfeldighetenes spill, sier Borgström til Expressen og fortsetter:

- Min klient har problemer med å forstå at han har opptrådt som dette, både når det gjelder angrepet og at han har vært så viljeløs og styrt av henne.

Drepte for kjæresten
Ifølge 16-åringen var det kjæresten som fikk ham til å drepe 15 år gamle Therese.

- Han ikke ville gjort dette uten hennes innflytelse. De to har forskjellige syn på hvor sterk innflytelse hun har hatt på ham, sier Borgström.

Den 16-årige jenta fornekter skyld og tror aktor har valgt å tro på guttens forklaring.

- Det er klart at hun føle en viss uro for hva han skal si når han forklarer seg, sier jentas forsvarer, Jan Karlsson.

Unden saksframstillingen som holdes for lukkede dører, presenterer aktor Jakob Holmberg sine bevis: et vell av SMSer sendt mellom de to 16-åringene i forkant av drapet og etter at Therese var død.

Nye forklaringer
Ifølge Karlsson vil hans klient komme med helt ny informasjon om hva som ligger bak flere av SMSene hun sendte den drapstiltalte 16-åringen.

- Det er en historie bak som hun ikke har fått mulighet til å fortelle tidligere. Hun vil gi en mye mer detaljert forklaring enn hun har gjort i avhør.

I politiavhør er hun, ifølge Karlsson, bare blitt konfrontert med en brøkdel av SMSene som er sendt.

- Jeg tror det er veldig mange spørsmål som ikke er blitt stilt i utredningen, sier han.

DREPT: Therese Johansson Rojo ble bare 15 år. Et kyss utløste angrepet som førte til hennes død. Foto: Expressen
DREPT: Therese Johansson Rojo ble bare 15 år. Et kyss utløste angrepet som førte til hennes død. Foto: Expressen Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling