Nektet å signere testamentet etter Anne Linell Sundts død

Et testament står helt sentralt i drapsetterforskningen av en lege. Flere skal ha nektet å signere på hans oppfordring etter at Anne Linell Sundt døde.

BESLAG: Politiet går gjennom mange beslag de gjorde i siktedes hus etter pågripelsen i september. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
BESLAG: Politiet går gjennom mange beslag de gjorde i siktedes hus etter pågripelsen i september. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den drapssiktede Oslo-legen nekter for å ha drept sin samboer Anne Linell Sundt (39) som ble funnet død i sitt hjem 12. desember i fjor.

Ni måneder senere, i september i år, ble Oslo-legen siktet for drap etter å ha vært i politiets søkelys i lang tid. Politiet mener han ga henne en overdose med medisiner.

I går var legen i sitt tredje avhør med politiet som drapssiktet og det var mannens økonomi som var hovedtema under avhøret. Politiet mener siktede har slitt med økonomiske problemer og mener økonomi kan være et mulig motiv for drapet. Politiet gjør nå en grundig bakgrunnssjekk av mannens økonomi for finne ut om det kan være et mulig motiv.

Konfrontert med økonomi - Det har dukket opp en del spesielle økonomiske forhold i løpet av etterforskningen. Det er relevant for oss å spørre han om disse tingene, sier politiadvokat Sturla Henriksbø.

Han ønsker ikke å gå i detalj på hva de spesielle forholdene er. Siktede skal ha hatt en større restskatt hengende over seg.

I ukene etter at Sundt døde mener politiet at den siktede legen forsøkte å få vitner til å signere et testament. Etter det Dagbladet kjenner til blir han tilgodesett flere millioner kroner, sletting av gjeld og disponeringsrett av kvinnens villa i testamentet. To personer signerte testamentet i januar i år. De er siktet for dokumentforfalskning. De har overfor politiet tilstått at de signerte og tilbakedaterte testamentet til mai i 2014, altså før Sundt døde.

De to vitnene beskrives å være perifert bekjente av avdøde, etter det Dagbladet får opplyst.

Politiet har fått dokumentet analysert på et laboratorium i Tyskland som har konkludert med at blekket på signaturene er mye ferskere enn blekket i den øvrige testamentteksten.

Vitne nektet å signere Slik Dagbladet får det opplyst var ikke disse vitnene umiddelbart personer det var naturlig for avdøde å kontakte for å få signert et så privat dokument som et testament.

Sundt sine pårørendes bistandsadvokat, advokat Cathrine Møller Faaberg, var etter dødsfallet bobestyrer i arveoppgjøret etter avdøde. Hun har tidligere bekreftet overfor Dagbladet at siktede i januar i år kom med et testament, og at hun reagerte da hun så vitnesignaturene.

DØDE: Anne Linell Sundt. Foto: Privat
DØDE: Anne Linell Sundt. Foto: Privat Vis mer

- Vi, mine kolleger og klient, reagerte med en gang på det og mente det ikke kunne være riktig og vi anmeldte det til politiet, sa Faaberg til Dagbladet i forrige uke.

Da anmeldelsen ble levert inn var legen allerede i politiets søkelys.

- Etterforskningen har avdekket at også andre ble oppsøkt av siktede med spørsmål om å signere testamentet, men som nektet å gjøre dette, sier Henriksbø til Dagbladet.

Dagbladet har siden fredag ikke klart å komme i kontakt med siktedes forsvarer, advokat Arild Holden. Han har tidligere sagt til Dagbladet at siktede stiller seg uforstående til at testamentet skal være forfalsket.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer