Nektet å signere testamentet etter Anne Linell Sundts død

Et testament står helt sentralt i drapsetterforskningen av en lege. Flere skal ha nektet å signere på hans oppfordring etter at Anne Linell Sundt døde.

BESLAG: Politiet går gjennom mange beslag de gjorde i siktedes hus etter pågripelsen i september. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
BESLAG: Politiet går gjennom mange beslag de gjorde i siktedes hus etter pågripelsen i september. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den drapssiktede Oslo-legen nekter for å ha drept sin samboer Anne Linell Sundt (39) som ble funnet død i sitt hjem 12. desember i fjor.

Ni måneder senere, i september i år, ble Oslo-legen siktet for drap etter å ha vært i politiets søkelys i lang tid. Politiet mener han ga henne en overdose med medisiner.

I går var legen i sitt tredje avhør med politiet som drapssiktet og det var mannens økonomi som var hovedtema under avhøret. Politiet mener siktede har slitt med økonomiske problemer og mener økonomi kan være et mulig motiv for drapet. Politiet gjør nå en grundig bakgrunnssjekk av mannens økonomi for finne ut om det kan være et mulig motiv.

Konfrontert med økonomi - Det har dukket opp en del spesielle økonomiske forhold i løpet av etterforskningen. Det er relevant for oss å spørre han om disse tingene, sier politiadvokat Sturla Henriksbø.

Han ønsker ikke å gå i detalj på hva de spesielle forholdene er. Siktede skal ha hatt en større restskatt hengende over seg.I ukene etter at Sundt døde mener politiet at den siktede legen forsøkte å få vitner til å signere et testament. Etter det Dagbladet kjenner til blir han tilgodesett flere millioner kroner, sletting av gjeld og disponeringsrett av kvinnens villa i testamentet. To personer signerte testamentet i januar i år. De er siktet for dokumentforfalskning. De har overfor politiet tilstått at de signerte og tilbakedaterte testamentet til mai i 2014, altså før Sundt døde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer