Nektet å slippe inn politiet da han feiret rojal fødsel med britisk 80-tallspop

Politiet i Buskerud måtte låne stigebil fra brannvesenet for å pågripe mann i britisk babyrus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg satt her på operasjonssentralen og hørte musikken veldig godt gjennom headsettet da jeg snakket med patruljen på stedet, sier operasjonsleder Truls Fjeld i Sønd Buskerud politidistrikt til Dagbladet.

I 01.30-tida i natt fikk han inn en klagemelding fra en trøtt person som ikke fikk sove grunnet svært høy musikk hos en nabo i Vestfossen.

For mens folket feiret i gatene i England etter den rojale fødselen i går, ble også Kate og Williams babylykke også markert på Vestfossen i Buskerud i natt.

Pop - Da politiet kom til stedet var det fortsatt veldig høy musikk. Vinduene var åpne. En mann i midten av 30-åra nektet å dempe musikken eller åpne for politiet, sier han.

Han sier patruljen på stedet har beskrevet musikken som pumpet ut fra leiligheten å være klassisk engelsk popmusikk fra 80-tallet.

Da musikkentusiasten nektet å skru volumknappen til venstre eller åpne for politiet, valgte politiet å be brannvesenet om å ta turen innom. Leiligheten lå i andre etasje og ved hjelp av brannkjempernes stigebil kunne politipatruljen ta seg inn i leiligheten, pågripe mannen og slå av musikken.

Feiret fødsel Mannen skal ikke ha vært beruset, men skal ha markert at hertuginne Kate og prins William ble foreldre i går.

- Han har forklart at han spilte musikken fordi han feiret den rojale fødselen i England, sier operasjonsleder Fjeld.

Mannen i 30-åra kunne fortsette feringen i politiets arrest i natt, men uten musikk.

- Mannen er anmeldt for ordensforstyrrelser og kan nok vente seg et forelegg etter dette, sier Fjeld.