KRAFTIG: Bilen har fått store skader som følge av utforkjøringen. Foto: Theo Aasland Valen
KRAFTIG: Bilen har fått store skader som følge av utforkjøringen. Foto: Theo Aasland ValenVis mer

Nektet å stanse for politiet - én fløyet til sykehus etter utforkjøring på E18

Ble målt i «meget høy hastighet» på strekningen med fartsgrense på 110 km/t. Så gikk det galt da politiet skulle stoppe bilen.

Tips oss: Har du bilder/video eller informasjon om saken? Kontakt oss på 2400@dagbladet.no.

Én mann i 20-åra ble fløyet til Ullevål universitetssykehus etter en utforkjøring i Sande på E18 i retning mot Drammen. Vedkommende er moderat skadd, ifølge sykehuset.

Bilen skal ifølge politiet ha nektet å stanse etter å ha blitt målt i en «meget høy hastighet». På strekningen hvor ulykken skjedde er en fartsgrense på 110 km/t, ifølge operasjonsleder Christian Gulli i Sør-Øst politidistrikt.

En annen mann i 20-åra er pågrepet, formentlig fører av den aktuelle bilen, som da bilen kjørte utfor forsøkte å løpe fra stedet. Den skadde satt da igjen i bilen, ifølge politiet.

Føreren får behandling ved Drammen sykehus, for mulig bruddskade i håndleddet, melder Sør-Øst politidistrikt på Twitter.

Nektet å stoppe

Klokka 23.40 meldte en sivil UP-patrulje ved Grelland inn til operasjonssentralen i Sør-Øst politidistrikt at de hadde blitt forbikjørt av en bil i svært høy fart.

UP-patruljen begynte da å utføre en fartsmåling. Nøyaktig hvor rask hastighet bilen ble målt i, ønsker ikke politiet å gå ut med.

- På et tidspunkt gjør UP-patruljen et signal til bilen for å forsøke og få den til å stanse. Den valgte å ikke gjøre det, og isteden økte bilen hastigheten, sier operasjonsleder Gulli til Dagbladet.

Da begynte biljakten.

AUTOVERN: Bilen kjørte gjennom autovernet og ned en skråning. Her er politiet og representanter fra Statens vegvesens ulykkesgruppe. Foto: Theo Aasland Valen
AUTOVERN: Bilen kjørte gjennom autovernet og ned en skråning. Her er politiet og representanter fra Statens vegvesens ulykkesgruppe. Foto: Theo Aasland Valen Vis mer

Gjennom autovernet

Operasjonsleder Gulli presiserer at UP-patruljen holdt god avstand til bilen, som kjørte av nord for Sande.

Som følge av den høye hastigheten, klarte ikke bilen stanse og kjørte rett over en rundkjøring. Videre kjørte bilen gjennom et autovern, og havnet til slutt ved jernbanelinja til Vestfoldbanen.

Da skal føreren ha bilen forsøkt å løpe fra stedet, men ble raskt pågrepet, forteller operasjonsleder Gulli.

Igjen i bilen satt altså den skadde personen.

Politiet stanset innledningsvis trafikken på Vestfoldbanen siden politiet jobbet rett ved jernbaneskinnene. Banen er åpen for trafikk igjen på ett av sporene og togene går rolig forbi, opplyser operasjonslederen til NTB.

Spesialenheten varslet

En luftambulanse ble tilkalt til stedet, og fløy den skadde personen til Ullevål universitetssykehus.

Tilstanden til personen er ukjent for politiet.

Politiet ønsker ikke å gå ut med verken alder eller kjønn på den pågrepne eller den skadde.

Nå jobber politiets teknikere på stedet, og ulykkesgruppa fra Statens vegvesen er tilkalt til stedet.

Politiet har også rutinemessig varslet Spesialenheten.

Operasjonsleder Gulli forteller at den sivile UP-patruljen er en såkalt videobil. Politiet har derfor video av hele hendelsen.