Vaksinemotstander

Nektet å ta vaksine: Fikk sparken

Meteorologen Karl Bohnak, har etter 33 år takket for seg i tv-kanalen TV6. Bohnak fikk nylig sparken for å ha nektet å ta vaksinen, noe han har delt på sin Facebook-profil.

TAKKER FOR SEG: Etter over tre tiår i TV6, takker meteorolog Karl Bohnak for seg, etter at han fikk sparken for å ha nektet å ta vaksinen. Foto: Youtube / Huffington Post
TAKKER FOR SEG: Etter over tre tiår i TV6, takker meteorolog Karl Bohnak for seg, etter at han fikk sparken for å ha nektet å ta vaksinen. Foto: Youtube / Huffington Post Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I et Facebook-innlegg torsdag annonserte meteorolog Karl Bohnak at han hadde fått sparken for å ha nektet å ta vaksinen mot covid-19.

Saken er omtalt i Huffington Post.

- Det er med tungt hjerte jeg i dag annonserer, etter 33 år, at jeg ikke lenger er ansatt i TV6, begynte Bohnak sitt innlegg.

Pålegger ansatte vaksinen

Han forklarer videre at han forlater kanalen fordi bedriftseieren har pålagt alle som bruker firmaets eiendom, å ta vaksinen.

- Siden jeg valgte å ikke ta vaksinen, fikk jeg sparken. Mange av dere har tatt vaksinen, og det er absolutt deres rett. Det er også min rett å velge det medisinske alternativet som er riktig for meg. Jeg har autoritet over min kropp, skriver Bohnak.

Koker i kommentarfeltet

I skrivende stund har innlegget over 6800 kommentarer og 4200 delinger.

- Du har all rett til å nekte vaksinen, akkurat som at selskapet har rett til å gi deg sparken, skriver en.

- På grunn av mennesker som deg, opplever folk hjerteinfarkt og bilulykker, og dør, mens de prøver å finne sykehussenger som ikke er fylt opp av uvaksinerte som deg selv, skriver en annen.

KOKTE: Rekasjonene har ikke latt vente på seg i kommentarfeltet hvor Bohnak annonserte at han var ferdig i TV6. Kommentarfeltet har kokt med mennesker som reagerer på hans avgjørelse om å ikke ta vaksinen. Foto: Reuters / NTB
KOKTE: Rekasjonene har ikke latt vente på seg i kommentarfeltet hvor Bohnak annonserte at han var ferdig i TV6. Kommentarfeltet har kokt med mennesker som reagerer på hans avgjørelse om å ikke ta vaksinen. Foto: Reuters / NTB Vis mer

I innlegget sammenliknet Bohnak det å bli vaksinert med å kjøpe bremser til bilen, uten ansvarsgaranti. Han framstilte også situasjonen som et spørsmål om personlige rettigheter, og refererte til «opphevelsen av vår frihet og frihet under pandemien».

- På tide å våkne opp

- Det er på tide å våkne opp og se på hva som skjer her i Amerika og i resten av verden. Vi blir ofre for frykt, tror jeg, i et forsøk på å kontrollere oss, hevder Bohnak.

Han skriver også at han tar en risiko ved å ikke takke ja til vaksinen.

- Jeg tar kanskje en sjanse og kanskje blir jeg blir smittet, men for en normalt frisk, voksen person, som ikke bor på pleiehjem eller har andre underliggende sykdommer, er sjansen for å overleve viruset over 99 prosent, skriver han.

BØNN TIL FØLGERNE: Kvinne ber folk om å ta vaksinen i siste video før hun dør av covid. Video: Tiktok - atasteofalex. Vis mer

I USA har mer enn 664 000 mennesker dødd av corona, siden pandemiens start, ifølge tall fra Johns Hopkins universitet. Bare halvparten av USAs befolkning har til nå mottatt to doser av vaksinen.

Under Bohnaks innlegg har Facebook festet en notis som informerer om at coronavaksinen er testet grundig for sikkerhet og effektivitet. Som kilde referer de til Verdens helseorganisasjon.

Huffington Post har ikke lyktes med å komme i kontakt med bedriftseieren i TV6.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer