- Nektet å utføre æresdrap, banket med cricketkøller

Danskpakistaneren (72) skal ha beordret sønnen til å drepe sin egen søster.«Nei» var ikke et gyldig svar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HØRSHOLM (Dagbladet.no): En 31 år gammel kvinne som ifølge politiet ønskes død av sin egen far, befinner seg nå på et skjult sted i Danmark. Samtidig har broren hennes sørget for at faren, to svogere og fire danskpakistanske venner av familien nå sitter på tiltalebenken i en dansk rettssal.

Tiltalt for oppfordring til æresdrap og medvirkning til grov vold overfor en bror som trosset familien.

Saken kan være den første i sitt slag i Europa, og blir fulgt med stor oppmerksomhet i landet der ni menn nylig ble dømt for ulike roller i det henrettelseslignende drapet på 18 år gamle Ghazala Khan på Slagelse togstasjon 23. september i fjor.

Ville skille seg

Det voldelige familiedramaet startet trolig da kvinnen etter en reise til Pakistan og Saudi-Arabia i 2004 besluttet å søke skilsmisse fra mannen hun hadde vært gift med i omlag ni år, et ekteskap arrangert av kvinnens foreldre.

Bakgrunnen skal ha vært at hun hadde blitt forelsket i en pakistansk venn. Da ektemannen under utenlandsreisen mente han hadde sett dette, slo han henne ved minst én anledning.

- Først en måned etter at hun hadde søkt skilsmisse fikk vi vite om det. Hun sa at hun ville gifte seg med [N.N.], vi prøvde bare å snakke henne til fornuft. Jeg er den eldste, det er min plikt å få henne til å forstå at det ikke gikk an, gjentok faren flere ganger i Retten i Hørsholm i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer