Nektet adgang fordi hun er kvinne

Tidligere olje- og energiminister Thorhild Widvey ble nektet adgang til Gimle Rotary Klubbs torskeaften fordi hun er kvinne. Nå har fire av fem kvinner meldt seg ut i protest.

NEKTET ADGANG: Eks-statsråd Thorhild Widvey fikk ikke spise torsk i lokalene til Norske Selskab. Foto: Tomm W. Christensen/Sveinung Uddu Ystad
NEKTET ADGANG: Eks-statsråd Thorhild Widvey fikk ikke spise torsk i lokalene til Norske Selskab. Foto: Tomm W. Christensen/Sveinung Uddu Ystad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I november i fjor arrangerte Gimle Rotary Klubb, som har flere prominente gjester, torskeaften i Norske selskabs lokaler. Tidligere olje- og energiminister Widvey (H) var eneste påmeldte kvinne. Samme dag som middagen fant sted, fikk hun telefon fra et medlem i klubben med beskjed om at kvinner ikke hadde adgang.

- Jeg lo av det først, og trodde ikke at det var riktig, siden jeg har vært i Norske Selskab før, sier Thorhild Widvey.

Nå har hun meldt seg ut.

- Jeg vil ikke bruke tid på en klubb som ikke kan arrangere en torskemiddag der alle medlemmene kan være med, sier Widvey.

  - Skrekkelig lei oss President i klubben, Nils Heyerdahl, beklager sterkt kvinnefallet etter det han omtaler som en arbeidsulykke. 

- Vi er veldig lei for det som har skjedd, sier han til Dagbladet.

- Vi har hatt kvinner med der tidligere, og vedkommende som hadde ansvar for arrangementet var overbevist om at alt var greit. Men den aktuelle dagen visste deg seg at det ikke var adgang for kvinner. Da tok vedkommende kontakt med Thorhild Widvey og fortalte dette. Jeg ble ikke gjort oppmerksom på dette før jeg kom til lokalet. Da hadde ulykken allerede skjedd. Siden har jeg sendt mine dypeste beklagelser og blomster til Widvey. For vi er skrekkelig lei oss. Dette reflekter ikke Gimle Rotarys holdning til kvinner. Flere kvinnelige medlemmer er en prioritet. Jeg vil gjerne ha de kvinnene som sluttet, tilbake.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer