Nektet adgang med blindestokk

Dørvakta ba blinde Leif Frode Johansen (29) å sette stokken fra seg utenfor diskoteket i Arendal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg begynte å grine da jeg skjønte at han ikke spøkte, sier Johansen til Agderposten.

- Slagvåpen

Det var like før midnatt natt til søndag at den blinde 29-åringen ble nektet å ta med seg det viktige hjelpemiddelet inn på diskoteket Club Paparrazzi i Arendal. Johansen innrømmer å ha inntatt alkohol, men hevder han ikke var full. Dette støttes av søsteren Cecilie, som han var sammen med.

- Og jeg var helt edru, sier hun til Dagbladet.no.

Den blinde mannen ble først spurt om legitimasjon. Etter å ha forevist dette, ble han bedt om å sette fra seg blindestokken før han gikk inn på diskoteket. Ifølge Johansen hevdet dørvakta at stokken kunne brukes som slagvåpen inne i lokalet.

- Jeg fikk til slutt lov å ta med meg stokken inn. Da fortalte søsteren min meg hva som egentlig hadde skjedd i døra, og jeg skjønte at vakta ikke spøkte. Da gikk jeg, fordi jeg ikke orket å være der mer, sier Johansen.

Legger seg flat

Diskotekets markedsansvarlig, Geir Soleim, mener at dørvakta tvilte på at 29-åringen virkelig var blind. Soleim er blitt fortalt at Johansen skal ha slått etter vakta med stokken.

- Leif Frode ble så provosert at han viftet med stokken mot ham, medgir Johansens søster.

- Men det var først på vei ut, sier 29-åringen selv.

Ifølge Soleim trodde dørvakta at Leif Frode Johansen var del av et utdrikkingslag, og ville derfor ikke slippe ham inn med stokken.

- Men dette skulle aldri ha skjedd. Vi legger oss flate, og beklager hendelsen, sier Soleim til Agderposten.

- Jeg forstår uansett ikke hvordan noen kan ha trodd at min bror var med i et utdrikkingslag, da han kom alene sammen med meg, sier Cecilie Johansen til Dagbladet.no.

Ifølge Leif Frode Johansen ringte Geir Soleim ham i går og ba ham om unnskyldning på vegne av utestedet.

- Det setter jeg pris på, sier Johansen til Dagbladet.no.