Nektet adgang

Davidstjernen i det israelske flagget er ikke ønsket i Stortinget: Med et lite israelsk flagg på brystet ble Ingmar Tveitt nektet adgang, selv om han hadde parlamentets eget adgangskort og arbeid å utføre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det kan virke provoserende, ble Tveitt forklart av vaktene - som like før påske ikke ville slippe ham inn før han hengte av seg jakka i garderoben.

I går skulle han besøke sin gode venn Jan Simonsen. Tveitt slapp inn på Stortinget, iført ei tynn sommerjakke - med davidstjernen under brystlomma. Men etter å ha pratet med stortingspolitikere fra Frp, Høyre og Ap i stortingsrestauranten, ble han oppsøkt av to betjenter som ba ham bli med «fordi de hadde fått reaksjoner» på Tveits flaggsymbol.

- Beklagelig

- Jeg spurte hvem som hadde reagert, og hva de hadde reagert på, uten å få svar. Jeg trodde ikke at det å vise solidaritet med Israel ville skape reaksjoner på Stortinget - særlig ikke på Stortinget, sier Tveitt. Han måtte imidlertid pent følge med de to betjentene, og henge av seg jakka før han ble fulgt tilbake til restaurantbordet.

- Jeg synes det er beklagelig, og nekter å tro at det er politikere som har reagert. Folk går jo med både palestinaskjerf og andre symboler for palestinerne uten at det reageres, sier Tveitt.

Direktør Hans Brattestå på Stortinget sier til Dagbladet at han ikke er kjent med den siste saken, men at det prinsipielt selvfølgelig er tillatt å bære symboler og merker på jakker i Stortinget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer