Nektet avhør

41-åringen som er siktet for drapet på sin iranske datter, lar seg først avhøre klokka 09.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Han meldte seg like før midnatt på Sentrum politistasjon og fortalte at han hadde drept sin 18 år gamle datter som flyttet til Norge før jul. Politiavhøret ble først utsatt til klokka 12, men så avlyst fordi 41-åringens forsvarer er på ferie.

- Min klient ønsker å ha meg til stede. Derfor er avhøret utsatt til klokka 09 i morgen, sier advokat Knut Helge Hurum ved Advokatfirmaet Hjort DA.

Kjent for politiet

Han hadde kun en kort samtale med sin klient, og ønsker ikke å uttale seg om saken. Hurum har flere ganger tidligere representert mannen som er siktet for forsettlig drap, men er i dag utenbys på sin siste feriedag. Han ønsker ikke å si hva slags saker han tidligere har tatt for den ustraffede iraneren med norsk statsborgerskap.

Avhøret kommer til å holde på fram mot klokka 13 når 41-åringen skal framstilles for varetektsfengsling.

- Det er for tidlig å spekulere på drapsårsaken, men ingenting tilsier foreløpig at dette er et æresdrap, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt.

Arbeidet i Norge i 14 år

Den drepte 18-åringen flyttet til Norge seint i fjor høst, og det siste halve året har hun reist fram og tilbake mellom Norge og Iran der mora bor. Politiet kjenner ikke bakgrunnen for reiseaktiviteten. Faren er opprinnelig fra Iran, men har bodd i Norge i snart 14 år. Han var sammen med en kamerat da han meldte seg for oslopolitiet i natt. Denne mannen er avhørt og sjekket ut av saken.

41-åringen og den drepte datteren har siden like før jul hatt bostedsadresse i blokkleiligheta i Ulsholtveien 32 på Nedre Furuset.

Innrømte drapet

- Begge bodde i leiligheten og var trolig de eneste som var til stede på drapstidspunktet, sier Abrahamsen.

Faren la alle kort på bordet da han i natt meldte seg for politiet. Obduksjonsrapporten fra Rettsmedisinsk institutt ble i ettermiddag overlevert politiet. Etterforskerne har også fått de tekniske analysene fra åstedet.

- Vi ønsker ikke å kommentere noe av dette før vi har fått avhørt 41-åringen, sier Abrahamsen til Dagbladet.no.

Han karakteriserer det som en ukomplisert drapssak med kjent gjerningsmann. Nå gjenstår det bare at mannens forklaring stemmer overens med obduksjonen og funn på åstedet.

Politiet kom med en siste pressemelding i 14-tida.

Ingen naboer hadde i formiddag meldt seg for politiet med interessante opplysninger. Siktede har inntil nylig bodd i Asker, og personer som mener de har kjenneskap til siktede oppfordres til å ta kontakt med politiet (tlf 22 66 90 50).

Reagerer med vantro

- Vi kommer til å avhøre naboene i løpet av dagen, sier Abrahamsen.

Naboer som Dagbladet.no har snakket med reagerer med vantro og avsky på nyheten.

En kvinne i 50-årene kommer ut med datterdatteren på armen. Hun er opprinnelig fra Iran, men har bodd i Stockholm i 16 år. Hun er for tida sykemeldt, og på besøk hos datteren og mannen. De bor i fjerde etasje i samme oppgang som drapet fant sted.

- Stakkars, stakkars kvinne. Jeg kommer dessverre også fra Iran. Ja, dessverre. Der kan de gjøre slikt, men ikke i Sverige, ikke i Norge, sier hun vantro.

Flere naboer stimler sammen for å høre hva som er skjedd. Ingen Dagbladet.no snakket med kjente særlig til familien. Og ingen hørte noe mistenkelig i går kveld, ikke før politiet kom.

- Veldig, veldig ekkelt

41-åringen har disponert leiligheten på Furuset siden desember, men ifølge naboene var det flytteaktivitet i forrige uke. Da så de en flyttebil og personer som bar gjenstander opp til leiligheten i andreetasjen i det fireetasjes bygget.

Vibeke Bjørneskaret bor et par oppganger lenger bort i samme bygning, hun har bodd i nabolaget i mange år.

- Veldig, veldig ekkelt. Før var det mye gjengbråk i nabolaget, men nå har det vært rolig veldig lenge, forteller Bjørneskaret.

- EKKELT: Vibeke Bjørneskaret har bodd i nabolaget i mange år. Hun er sjokkert over drapet som fant sted et par oppganger lengre bort.
ÅSTEDET: I denne borettslagsleiligheten på Furuset, bak fortrekte gardiner og en gulblomstrete parasoll, skal 41-åringen ha drept sin 18 år gamle datter sent i går kveld.
<B>PÅ VEI TIL OSLO: Advokat Knut Helge Hurum har representert 41-åringen i retten flere ganger, men kunne ikke rekke fram til dagens planlagte avhør.
<B>PLOMBERT: Politiets teknikere gjorde ferdig de første undersøkelsene i natt, og ingen politifolk var i formiddag ved åstedet. Døra inn til leiligheten i andre etasje er plombert.
<B>ROLIG BOLIGSTRØK MED MANGE BARNEFAMILIER: Ingen av naboene som Dagbladet.no pratet med hadde hørt noe mistenkelig.