- Nektet billett av sur sjåfør

- Det er ulovlig, hevdet bussjåføren og nektet å utstede billett til småbarnsmoren som bare hadde kronestykker og 50-øringer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bussturen ble svært ubehagelig for den 24 år gamle småbarnsmoren som i går reiste med Tromsbuss med sin to år gamle datter i barnevogn, melder avisa Nordlys.

- Sjåføren hadde allerede begynt å kjøre da jeg kom fram og skulle betale billett. Jeg hadde talt opp nøyaktig 21 kroner i småmynter, og hadde ikke noe annet å betale med, sier kvinnen til avisa.

Sjåføren nektet imidlertid å ta imot småpengene, og skal i stedet ha begynt å skjelle ut kvinnen slik at hun tok til tårene.

- Mannen bare fortsatt å kjøre mens han hevdet at jeg var kommet ulovlig på bussen. Han kunne ikke telle opp så mye småpenger og forlangte betaling med kort eller større mynt, sier hun. Til slutt var det en annen passasjer som ga kvinnen en 20-kroning i bytte mot småpengene, slik at hun fikk betalt.

- Misforståelse

Tromsbuss beklager saken, men mener det hele beror på en stor misforståelse hos en sjåfør med utenlandsk bakgrunn.

- Han trodde først at kvinnen hadde løst billett med kort og kom fram i bussen under fart for å veksle småpengene sine i større mynt. Det avviste han og prøvde å forklare at kvinnen måtte gå i banken. Da han endelig skjønte at kvinnen faktisk ville betale for billetten med småpengene, forsøkte han å beklage sin opptreden, sier drifssjef Magnar Nilssen i Tromsbuss til Nordlys.

Nilssen sier til Dagbladet.no at det aldri har vært problemer med den aktuelle sjåføren tidligere.

- Det hele beror kun på en misforståelse, i en stresset situasjon på byens travleste rute. Det har aldri vært klager på denne sjåføren tidligere. Jeg oppfatter ham tvert i mot som svært serviceorientert, sier Nilssen til Dagbladet.no.

Nilssen beklager likevel at den unge kvinnen ble utsatt for hendelsen.

(Dagbladet.no)