Nektet for at senatoren var en helt - nå snur han

John McCain forlater i dag sykesenga for å hjelpe mannen som hånte ham, men antagelig er ikke hans stemme nok til å hindre at Donald Trump går på enda et nytt helsenederlag.

FIKK KRITIKK: Donald Trump har måttet tåle kritikk for at sin slengbemerkning om John McCain, men har ikke beklaget den. Nå kaller han selv senatoren for en helt.
FIKK KRITIKK: Donald Trump har måttet tåle kritikk for at sin slengbemerkning om John McCain, men har ikke beklaget den. Nå kaller han selv senatoren for en helt. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Donald Trump vakte avsky i enkelte kretser da han i presidentvalgkampen stilte spørsmål ved om John McCain egentlig fortjente krigsheltstatus.

Den republikanske senatoren ble holdt fanget i Hanoi i over fem år etter å ha blitt skutt ned under oppdrag i Vietnam-krigen - og har hatt et anstrengt forhold til Trump i lang tid etter uttalelsene.

- Han er ikke en krigshelt. Han er en krigshelt fordi han ble fanget. Jeg liker de folkene som ikke ble fanget, sa Trump om McCain i 2015.

Stemmer

I dag skal senatet stemme over republikanernes prestisjeprosjekt - helsereformen som skal erstatte Obamacare - og USA-presidenten virker å ha skiftet mening om McCain.

Nå jubler presidenten over at senatoren, som nylig ble diagnostisert med aggressiv hjernekreft, forlater sitt sykeleie for å stemme i dag.

«Så bra at John McCain kommer tilbake for å stemme. Modig - amerikansk helt! Takk, John», skriver Trump på sin twitterkonto.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer