Nektet homofile Steve og Martin rom for natten

Fikk 33 000 kroner i bot i banebrytende dom i Storbritannia.

DISKRIMINERT: Steven Preddy (venstre) og Martin Hall ble nektet overnatting i samme seng, fordi de lever i partnerskap. Nå er hotelleierne dømt til å betale dem 33 500 kroner i oppreisning. Foto: Ben Birchall/AP/Scanpix
DISKRIMINERT: Steven Preddy (venstre) og Martin Hall ble nektet overnatting i samme seng, fordi de lever i partnerskap. Nå er hotelleierne dømt til å betale dem 33 500 kroner i oppreisning. Foto: Ben Birchall/AP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For første gang har partnerskap og ekteskap blitt erklært likestilt i en britisk rettssal.

Dommer Andrew Rutherford i Bristol County Court, konkluderte med at Steve Preddy og Martin Hall, som lever i partnerskap, ikke kan diskrimineres i forhold til gifte par. Storbritannia har ikke ekteskap for homofile, slik vi har i Norge.

- Ikke fiendskap mot homofile Bakgrunnen for dommen er Steve Preddy (38) og Martin Halls (46) ønske om å overnatte på det privateide hotellet Chymorvah House i Marazion. De kristne hotelleierne, Peter (70) og Hazelmary Bull (66), bor selv i hotellet, og leier kun ut dobbeltrom til gifte par. Dermed sa det eldre ekteparet nei, da det homofile paret ønsket å overnatte i samme seng.

Preddy og Halls svarte med å saksøke hotellet for diskriminering under antidiskrimineringsloven fra 2006. I går ble de kristne hotelleierne dømt til å betale det homofile paret 3600 pund (33 500 kroner) i erstatning for «lidelsen og forlegenheten de ble utsatt for».

- Vår dobbeltseng-politikk er basert på vår overbevisning om ekteskapet, ikke fiendskap mot noen. Samme regel gjelder ugifte heterofile par og homofile par, sa en opprørt Hazelmary Bull utenfor rettssalen, ifølge Daily Mail.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer