POPULÆRT: Alicante og de omkringliggende områdene er svært populært blant nordmenn. Lørdag forsøkte flere å komme inn i Spania via byens flyplss, men ble sendt hjem igjen. Foto: Dagbladet
POPULÆRT: Alicante og de omkringliggende områdene er svært populært blant nordmenn. Lørdag forsøkte flere å komme inn i Spania via byens flyplss, men ble sendt hjem igjen. Foto: Dagbladet Vis mer

Nektet innreise i Spania - måtte returnere

Tolv nordmenn måtte bli med SAS-flyet hjem igjen.

Publisert

Tolv nordmenn ble lørdag nektet innreise til Spania, og måtte returnere til Norge i et SAS-fly som hadde fraktet dem.

Det opplyser pressesjef i SAS, John Eckhoff, til Dagbladet.

De tolv skal ha kommet til Alicante på et SAS-fly i 11-tida lørdag formiddag, skriver Spaniaavisen, som først omtalte saken.

Men ingen av de tolv skal ha hatt tillatelse til å reise inn til Spania. Turister får ikke lov til å reise inn i landet før tidligst 1. juli. Norske myndigheter fraråder reiser til 20. august.

- Man må sette seg inn i restriksjonene i landet du reiser til. Det er veldig viktig, sier pressesjef John Eckhoff i SAS til Dagbladet.

SAS har åpnet for flyginger til Spania for folk med familie, statsborgerskap eller fast bosted i landet.

- Det er etterspørsel for reiser, og derfor har vi satt dem opp. Folk må selv sette seg inn i reiseinformasjon, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer