Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nektet kona julemiddag

En oslomann (46) er tiltalt for å ha nektet kona å spise middag med ham og barna julaften.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge tiltalen beordret oslomannen minst ved en anledning kona til å holde seg unna ham og barna under middagen julaften. Kvinnen forklarer til kriminalpolitiet at hun ikke turde gjøre annet enn å forlate huset.

46-åringen er tiltalt for fra mars 2005 til august i fjor i paret bolig å ha utsatt kona for jevnlig psykisk og fysisk mishandling ved vold og annen liknende oppførsel. Ifølge tiltalen skal mannen ha utsatt barna jevnlig for psykisk mishandling gjennom skremmende opptreden. Bakgrunnen er at han skal ha utsatt kona for vold i barnas påsyn eller barna skal ha fått vite om de påståtte overgrepene i ettertid. 46-åringen er videre tiltalt for å ha brukt vold mot kona, mens hun var gravid.

Ble anmeldt

Etter det Dagbladet får opplyst, erkjenner ikke 46-åringen straffskyld etter tiltalen. Straffesaken kommer etter planen opp i Oslo tingrett like før jul.

I den detaljerte tiltalebeslutningen er det nevnt en rekke enkeltepisoden, som kvinnen som fornærmet har forklart seg om mens hun var gift med 46-åringen. Det dreier seg om fire tilfeller i 2005, ett tilfelle i 2006, to tilfeller i 2008 og to tilfeller i 2009. Det siste påståtte fysiske overgrepet skjedde angivelig 8. august i fjor.

46-åringen skal den dagen ha sparket henne en rekke ganger, og dratt henne etter håret. Kvinnen bestemte seg etter dette å anmelde ektemannen.

Stygge ord

Enkeltvis skal ikke de påståtte overgrepene ha vært av de alvorligste, men de skal ha påført kvinnen betydelig smerte. Ved en anledning skal mannen ha lugget henne med slik kraft, at hun fikk en hårløs flekk på fire ganger fire centimeter ved venstre tinning. I januar 2006 skal 46-åringen ha dratt henne i venstre øre, slik at ørepynten ble revet ut og hun begynte å blø. Ved samme anledning skal kvinne ha blitt lugget kraftig.

Ifølge tiltalen skal mannen ha uttalt seg nedsettende om kvinnens utseende, og kalt henne tykk og stygg.
Statsadvokat Tone Haave har i tiltalebeslutningen tatt forbehold om å legge ned påstand om at 46-åringen blir dømt til å betale kvinnen oppreisning/erstatning.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!