Nektet kreftbehandling for å føde datteren Polly

Nå er det usikkert hvor lenge moren Sarah Brooks (32) vil leve.

FØDTE I 27. UKE:  To uker etter at Sarah Brooks fikk vite at hun hadde tarmkreft fødte hun datteren Polly. Hun nektet å gå med på behandling for kreften for datterens skyld. Foto: Privat
FØDTE I 27. UKE: To uker etter at Sarah Brooks fikk vite at hun hadde tarmkreft fødte hun datteren Polly. Hun nektet å gå med på behandling for kreften for datterens skyld. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Britiske Sarah Brook (32) var 25 uker på vei da hun oppdaget at hun også haddde utviklet kreft. For å kunne bære fram barnet nektet hun å begynne med livsviktig kreftbehandling, melder avisa London Evening Standard.

Lille Polly Jean ble født for fire uker siden, og bortsett fra at noen små komplikasjoner, er hun en frisk og velskapt jente.

Men nå har legene gitt moren beskjed om at hun ikke kommer til å se barnet voksne opp. Dødeligheten for tarmkreft er femti prosent.

Rask spredning Graviditetshormonene fikk kreftcellene til å spre seg raskere, og Brook ble fortalt at hun bare kunne gå to uker uten medisin før helsen hennes ble betraktelig dårligere. Moren ble svært lei seg da legene ga beskjed om at morgenkvalmen og ryggsmertene skyltes tarmkreft.

GIFT I SEKS ÅR:  Ben og Sarah Brook giftet seg i 2006, og flyttet deretter til Australia. Nå får Sarah smertestillende behandling for kreften hjemme i London. Hun vet ikke hvor lenge hun har igjen. Foto: Privat
GIFT I SEKS ÅR: Ben og Sarah Brook giftet seg i 2006, og flyttet deretter til Australia. Nå får Sarah smertestillende behandling for kreften hjemme i London. Hun vet ikke hvor lenge hun har igjen. Foto: Privat Vis mer

De to ukene var akkurat lenge nok til at Polly Jean kunne bli født, og to uker etter at moren oppdaget kreften, kom jenta.

- Jeg visste at det å få et barn ville forandre livet mitt, men selv jeg hadde ikke forutsett hvor mye. Jeg elsket henne fra første stund og var helt overveldet.

Polly Jean vokser seg sterkere for hver dag som går.

FØRSTE BARN:  Brooks orket ikke tenkte på mer enn at hun vil være mor og kone så lenge som mulig. Foto: Privat
FØRSTE BARN: Brooks orket ikke tenkte på mer enn at hun vil være mor og kone så lenge som mulig. Foto: Privat Vis mer

- Jeg vil bare være mamma for dattern min. Jeg vil fortsette å være bestevennen og kona til min mann så lenge som mulig. Jeg kan ikke tenke på framtida utover dette.

Moren har nå startet en omfattende medisinering, men dette er for å øke hennes velvære og holde smertene borte. Hun og mannen Ben (35) flyttet til Australia etter at de giftet seg i 2006, men paret befinner seg nå i London, for å være med den øvrige familien.

Ukjent levetid Tarmkreften til Brooks har nå spredt seg til lungene, opp halsen, til bukspyttkjertelen og innvolene.

- Situasjonen er utrolig vanskelig for min mann, og han må kanskje begynne å tenke på hvordan livet vil bli uten meg, og hvordan han skal oppdra Polly som alenefar.

LYKKELIGE:  De nybakte foreldrene giftet seg i 2006. Nå må trolig Ben ta seg av datteren aleine. Foto: Privat
LYKKELIGE: De nybakte foreldrene giftet seg i 2006. Nå må trolig Ben ta seg av datteren aleine. Foto: Privat Vis mer

Tarmkreft, eller ondartet svulst i tykktarmen, er den hyppigste formen for kreft i Norge, og er også vanlig i Storbritannia.

- Jeg vil leve med kreften resten av livet mitt, og akkurat nå vet ingen hvor lenge det vil vare.

Brook, som kommer fra London, jobber til vanlig som grafisk designer.

FORELSKET:  Paret sier til avisa at de var i lykkerus fra første stund de så datteren. Foto: Privat
FORELSKET: Paret sier til avisa at de var i lykkerus fra første stund de så datteren. Foto: Privat Vis mer

I Norge rammes 3600 personer av tarmkreft hvert år, og 1500 dør. Ifølge helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen er Norge ledende i Europa i overlevelse når det gjelder tarmkreft, brystkreft og livmorhalskreft.  En fersk rapport fra OECD viser at norske kreftpasienter har de beste mulighetene til å overleve.

 GRAFISK DESIGNER:  Sarah Brooks (32) jobbet som grafisk designer før hun fikk beskjeden om at hun hadde aggresiv tarmkreft. Foto: Privat
GRAFISK DESIGNER: Sarah Brooks (32) jobbet som grafisk designer før hun fikk beskjeden om at hun hadde aggresiv tarmkreft. Foto: Privat Vis mer