Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nektet media adgang

REINØYA/TROMSØ (Dagbladet): 18-åringen som er siktet for drapet på Bernt Alfred Lillebo (52), nektet i går å delta på rekonstruksjonen før pressefolkene forlot Reinøya.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da dette hadde skjedd, forklarte unggutten hvordan han mener drapet på Bernt Alfred Lillebo skjedde. Lillebo ble funnet drept på Reinøya i Finnmark tirsdag 4. juli. Politiet er trolig styrket i troen på at unggutten ikke deltok i selve drapshandlingen.

Tre uker etter

18-åringen var tilbake på Reinøya ved 12.45-tida i går, nesten tre uker etter at han overvar, eller eventuelt medvirket til, drapet på Lillebo. Den medsiktede 17-åringen, som er sønn av avdøde Lillebo, var ikke til stede.

Iført collegegenser og olabukse ankom 18-åringen den folketomme øya, noen minutters båttur fra hjembygda Børselv.

Med ham i den overbygde passbåten var sju polititjenestemenn og forsvareren, advokat Torstein Rugtvedt.

Inn i hytte

Da båten ankom land, ble 18-åringen fulgt inn i ei hytte av førstebetjent Geir Kolstad ved Alta lensmannskontor, som også er guttens faste avhører.

Politiinspektør Kaare Songstad informerte media om at 18-åringen ville nekte å delta i rekonstruksjonen dersom han ble filmet eller fotografert. Gutten, som virket sterkt preget av alvoret i situasjonen, kom ikke ut av hytta før media hadde forlatt øya.

- Rekonstruksjonen ble gjennomført for å verifisere 18-åringens versjon av drapet. Vi ønsker å gjennomføre en rekonstruksjon med 17-åringen seinere, sier politiinspektør Songstad til Dagbladet.

Etter hva Dagbladet forstår, forklarte 18-åringen i går at 17-åringen løsnet to haglskudd mot faren sin med få sekunders mellomrom.

Presset?

Rett etter pågripelsen hevdet 18-åringen at han og 17-åringen drepte Lillebo med hvert sitt haglskudd. For fire dager siden trakk han denne forklaringen, og hevdet at han ikke deltok i selve drapshandlingen.

Etter hva Dagbladet forstår, fester politiet lit til 18-åringens nye forklaring.

PÅ ÅSTEDET: Rekonstruksjonen fant i går sted tre uker etter drapet. Til venstre 18-åringens forsvarer Torstein Rugtvedt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media