Skader etter Gjerdrum-skredet:

Nektet rasofre erstatning: SNUR

Rasofre i 19 av 24 boliger i et sameie på Gjerdrum ble nektet forsikringsdekning for boligskader de fant etter evakueringen. Nå snur forsikringsselskapet Fremtind - etter at Dagbladet tok kontakt.

LIVREDDE: Myndighetene sier at det er trygt å flytte tilbake til rasstedet Ask i Gjerdrum. Men mange innbyggere tviler. Nå sliter flere med å få solgt leilighetene sine, og noen tør ikke flytte tilbake. NB: Etter at denne reportasjen ble laget, har Tore Grønås fått solgt sin leilighet på Ingelstun. Reporter: Halldor Hustadnes / Video: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Påviste skader har ikke noe med skredet å gjøre, slik at skadene som er påvist må vurderes mot andre skadeårsaker i vilkårene».

Slik begynner en av de omtrent likelydende e-postene som forsikringsselskapet Fremtind i mars sendte 19 kunder i Ingelstun Boligsameie 41-64, som består av 24 boliger.

- Det er helt uhørt! Vi reagerer på det, alle sammen!, sa Lisbeth Lien (59) da Dagbladet for ei drøy uke siden møtte henne og to naboer.

De var alle indignerte over beskjeden om at de ikke fikk kostnadsdekket sprekker og andre boligskader de fant da de vendte tilbake etter å ha vært evakuert siden skredet på Ask den 30. desember i fjor.

Der mistet ti mennesker livet.

- Spesiell situasjon

Nå kan Dagbladet gi Lien en god nyhet:

På en e-post til Dagbladet torsdag kveld skriver Fremtinds kommunikasjonsdirektør at «denne typen skader er under normale omstendigheter ikke dekket av forsikringen».

Hun skriver at dette er en helt spesiell situasjon, hvor beboerne ikke har kunnet ivareta boligene.

«Vi har derfor besluttet å dekke de innmeldte skadene som vi vurderer at det er en mulighet for er forårsaket av at boligen sto ubebodd i denne perioden», skriver kommunikasjonsdirektør Kristin Vetleseter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer