Nektet skyld i blodbad

STAVANGER (Dagbladet :på nettet): En 31 år gammel stavangermann nekter for at han prøvde å ta livet av sin tidligere bestevenn, etter at han i mai i år skjøt ham flere ganger. I Stavanger byrett står han i dag tiltalt for drapsforsøk på kompisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var natt til 30. mai at 31-åringen gikk opp til sin venn gjennom 12 år og knuste vinduet i inngangsdøren med en hagle. Tiltalte var blitt sint på den 33 år gamle mannen for noe hans samboer hadde sagt, og skulle ta et oppgjør med ham.

Basketaket mellom de to - tiltalte med en kaliber 22-pistol og fornærmede med et balltre - endte med at fornærmede lå igjen i en blodpøl. Han måtte tilbringe 13 timer på operasjonsbordet med skuddsår i låret og magen.

I dag startet rettssaken mot 31-åringen som skjøt. Tiltalte sier han tok med seg våpen av redsel for hva den tidligere kompisen kunne finne på. Tiltalte skjøt i selvforsvar da 33-åringen angrep ham med baseballtreet, hevder han.

Begge parter har tidligere vært involvert i volds- og skyteepisoder, og det blir opp til Stavanger byrett å feste lit til en av dem.