Nektet sønnen mobiltelefon

Barne- og familieminister Karita Bekkemellem Orheim mener det er vanvittig at små barn får mobiltelefon. - Slike telefoner er ikke noe leketøy, sier statsråden til Dagbladet.no

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Politiet ved Majorstuen politistasjon i Oslo opppfordrer i Dagbladet i dag foreldre om å frata ungene sine mobiltelefonen. Nestleder for forebyggende arbeid ved stasjonen, Håvard Johnsen, mener det bør innføres aldersgrense for mobilbruk.

Politiets alarm er nå snappet opp av barne- og familieminister Karita Bekkemellem Orheim. Hun støtter politiets syn om at foreldre må bli mer kritiske til barns mobilbruk.

- Det er en alvorlig situasjon politiet advarer mot, det er det ingen tvil om. Jeg har også stor forståelse for forslaget om aldersgrense på mobilbruk, uten at jeg vil si noe om hva slags grense jeg synes er passende, sier statsråden til Dagbladet.no.

Hennes departement har ingen saker til behandling som går konkret på aldersgrenser for mobilbruk, men Bekkemellem Orheim er klar over utviklingen om barn og unges mobilvaner, og følger nøye med.

Sønnen ba om mobil

I første omgang appellerer statsråd Karita Bekkemellem Orheim til foreldre og skoler i kampen mot å begrense barns mobilbruk.

- Selv min sjuåring har spurt om å få mobiltelefon, og det er jo helt vanvittig. Jeg sa nei, og forklarte at mobiltelefoner ikke er noe for barn, sier mor og statsråd Karita Bekkemellem Orheim til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer