Nektet straffskyld, ble ikke løslatt

Islamisten Ubaydullah Hussain nekter straffeskyld, men blir sittende i arresten til i morgen. Da vil politiet vurdere om han skal varetektsfengsles.

PÅ GLATTCELLE:  Etter et langt politiavhør ble Ubaydullah Husain plassert på ei glattcelle. Fredag vil politiet vurdere om han skal framstilles for varetektsfengsling.Foto: Sara Estiri/ Dagbladet
PÅ GLATTCELLE: Etter et langt politiavhør ble Ubaydullah Husain plassert på ei glattcelle. Fredag vil politiet vurdere om han skal framstilles for varetektsfengsling.Foto: Sara Estiri/ Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Islamistgruppa «Profetens Ummahs» talsmann Ubaydullah Hussein ble i kveld ikke løslatt etter politiavhør.

27-åringen er siktet for å ha truet to journalister.

- Vi besluttet etter avhøret at den siktede blir sittende i arresten fram til i morgen. da vil juristen vurdere om det er grunnlag for å framstille ham for varetektsfengsling, sier politiinspektør John Roger Lund, politistasjonssjef ved Stovner politistasjon til Dagbladet.

Trusler

Lund bekrefter at politiet mener 27-åringen har framsatt alvorlige trusler.

- Av hensyn til den videre etterforskning kan jeg si noe mer om saken, sier Lund.

Da tungt bevæpnet politi slo til mot boligen til islamisten Ubaydullah Hussain i formiddag, hadde han allerede forlatt hjemmet.

- Etter reaksjonene på hans ytring på en facebookside på internett i går tok han kontakt med mitt advokatfirma, sier advokat John Christian Elden til Dagbladet.

Elden var ved 9.45-tiden i dag i kontakt med politiet i Oslo, og forhørte seg om kriminalpolitiet skulle pågripe Ubaydullah Hussain.

Meldte seg selv - Politiet avviste at det var aktuelt å arresterte ham. Politiet ønsket derimot å avtale et avhør, og de sa at de ville sende saksdokumentene over til oss, sier advokat John Christian Elden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer