Nektet straffskyld for terrorfinansiering

En 40 år gammel norsk-somalier nektet staffskyld etter tiltalen om terrorfinansiering da rettssaken mot ham startet i Oslo tingrett tirsdag morgen.

TERRORFINANSIERINGSAK:Forsvarere Frode Sulland og Ann Helen Aarø og sakskyndig Dr. Andrew McGregor (foran) i Tingretten der terrorfinansieringssak med tiltalte Osman Abdirahman Abdi startet tirsdag morgen. Foto: Berit Roald / Scanpix
TERRORFINANSIERINGSAK:Forsvarere Frode Sulland og Ann Helen Aarø og sakskyndig Dr. Andrew McGregor (foran) i Tingretten der terrorfinansieringssak med tiltalte Osman Abdirahman Abdi startet tirsdag morgen. Foto: Berit Roald / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Den 40 år gamle firebarnsfaren skal ifølge PST ha stått for innsamling og overføring av minst 200.000 kroner til den somaliske opprørsorganisasjonen al-Shabaab.

Pengene skal ha blitt brukt til å finansiere terrorangrep, blant annet flere steder i Etiopia og i Somalias hovedstad Mogadishu.

Da saken startet mot ham, nektet han imidlertid straffskyld for samtlige av de tre punktene i tiltalen mot.

Første gang i Norge Rettssaken mot 40-åringen er den første i sitt slag i Norge og er viet stor interesse. Lovverket som omfatter terrorvirksomhet i Norge er ferskt og det er første gang spørsmål om finansiering skal vurderes av domstolene.

Tidligere er spørsmål om at personer har inngått terrorforbund forsøkt prøvet, den samme bestemmelsen de tre siktede i den mye omtalte terrorsaken som er under etterforskning i Oslo, dreier seg om.

Avlyttet Fra høsten 2007 til våren 2008 ble den tiltalte 40-åringen avlyttet i en hemmelig etterforskning og påtalemyndigheten mener den kan bevise at 40-åringen har støttet kjente ledere i al-Shabaab.

I alt tre personer ble pågrepet under politiets aksjon 28. februar 2008, men bare den 40 år gamle telefonkortselgeren sitter på tiltalebenken i Oslo tingrett.

(NTB)