- Nelson Mandela fortsatt på sykehus

Nelson Mandela er fortsatt på sykehus i Pretoria, ifølge Sør-Afrikas regjering. Flere medier meldte at Mandela var hjemme igjen.

SENDT HJEM: Sør-Afrikas tidligere president Nelson Mandela er hjemme igjen etter et lengre opphold på sykehus. Foto:  EPA/KIM LUDBROOK/NTB scanpix
SENDT HJEM: Sør-Afrikas tidligere president Nelson Mandela er hjemme igjen etter et lengre opphold på sykehus. Foto: EPA/KIM LUDBROOK/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den 95 år gamle frigjøringshelten ble lagt inn på sykehus i Sør-Afrikas hovedstad Pretoria den 8. juni.

Både BBC News og Sky News meldte lørdag morgen at Mandela var sendt hjem fra sykehus. Ifølge Sky News var det én av Mandelas døtre som fortalte dette. Men nyhetsmeldingene er ikke riktige, fastslår president Jacob Zumas kontor.

«Madiba er fortsatt på sykehus i Pretoria, og tilstanden hans er fortsatt kritisk, men stabil», heter det i en offisiell uttalelse fra presidentens kontor.

Madiba er Mandelas stammenavn.

I forrige uke uttalte presidentens kontor at Mandela viste stor «utholdenhet».

- Selv om tilstanden hans til tider blir ustabil, sier legene at den tidligere presidenten har vist stor utholdenhet, og tilstanden pleier å stabilisere seg etter medisinsk hjelp, het det da i en uttalelse fra president Jacob Zuma.

Tidligere i august sa Mandelas yngste datter at faren ble stadig bedre, og at han var i stand til å reise seg fra sengen til sittestilling.Mandela har hatt flere sykehusopphold de siste årene på grunn av en tilbakevendende lungebetennelse. Han pådro seg denne mens han satt fengslet på Robben Island.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer