Nelson Mandela «har det bra»

Nelson Mandela har «noen ganger smerter», men han «har det bra», sa kona hans, Graça Machel i dag.

SISTE OPPTREDEN: Tidligere president Nelson Mandela og kona Graça Machel under verdensmesterskapet i fotball i Sør-Afrika i 2010. Finalen ble spilt i Soweto. Det var deres siste opptreden offentlig sammen. Foto: AFP / Scanpix / FRANCK FIFE
SISTE OPPTREDEN: Tidligere president Nelson Mandela og kona Graça Machel under verdensmesterskapet i fotball i Sør-Afrika i 2010. Finalen ble spilt i Soweto. Det var deres siste opptreden offentlig sammen. Foto: AFP / Scanpix / FRANCK FIFEVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PRETORIA (Dagbladet): Graça Machel talte i dag ved åpninga av Nelson Mandelas Dag for Sport og Kultur 2013. Hun sa hun kom dit av flere grunner, men først og fremst for å si:

- Takk, takk, takk! Takk for all støtte til Madiba!

Nelsom Mandela ble 8. juni innlagt ved Mediclinic Hjertehospital i den sørafrikanske hovedstaden Pretoria. Seinere har det vært ytterst sparsomt med opplysninger om hans helsetilstand. Den er offisielt fremdeles «kritisk, men stabil».

Han kone, Graça Machel, har overnattet hos ham ved flere anledninger. Men hun har vært tilbakeholden med å uttale seg, både om hans tilstand, og om den familie-striden som ennå pågår om gravene til tre av hans barn. Det dreier seg egentlig om hvor Nelson Mandela skal gravlegges, fordi han ønsker å hvile side om side med sine barn.

- Madiba har det noen ganger ubehagelig. Noen ganger har han smerter. Men han har det bra, sa Graça Machel i dag.