Nelson Mandela ligger i respirator

- Vår Herre burde la det bli slutt på hans lidelser, sier stammelederen.

BER FOR MANDELA: En gruppe ber for Mandela utenfor sykehuset der han ligger i respirator. Foto: AFP PHOTO / ODD ANDERSEN
BER FOR MANDELA: En gruppe ber for Mandela utenfor sykehuset der han ligger i respirator. Foto: AFP PHOTO / ODD ANDERSENVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge flere kilder, deriblant CNN, ble Nelson Mandela i går lagt i respirator.

Den populære tidligere presidenten i Sør Afrika kan ikke lenger puste selv, og eldrerådet i Xhosa-stammen, som han tilhører, har blitt bedt om å gjøre de nødvendige forberedelsene i tilfelle Mandelas død, skrev Sky News

Møter familien Det er forventet at ledere for stammen skal møte familien igjen i løpet av den nærmeste tiden. En av disse er ifølge Sky Mandelas barnebarn, Mandla Mandela.

Det er imot Xhosa-stammens normer å diskutere en persons død mens vedkommende fortsatt er i live, men Mandelas tilstand har vært kritisk den siste tiden, og i en kilde i stammen sa at man måtte forberede seg på det verste.

- Ingen livsglede - Jeg er av den oppfatning at Madiba ikke lenger har noen livsglede, får livsforlengende behandling, og ikke er lenger er fullstendig klar over hva som skjer rundt ham. Jeg mener at Vår Herre burde la det bli en slutt på hans lidelser, sa stammeleder Phathekile Holomisa, ifølge AP.

Madiba er navnet Mandela har i stammen.

- Jeg snakket med to familiemedlemmer, og selvsagt er det veldig tungt for dem. De håper på et mirakel og at han kommer seg, men samtidig er de klar over at det er en grense, også for mirakler, la stammelederen til.

Kristen begravelse Når den dagen kommer at Nelson Mandela dør så vil han som metodist få en kristen begravelse, men en del stammeritualer vil også bli gjennomført.

I RESPIRATOR: Nelson Mandela puster ikke lenger selv, ifølge offisielle kilder. Foto: EPA/STR
I RESPIRATOR: Nelson Mandela puster ikke lenger selv, ifølge offisielle kilder. Foto: EPA/STR Vis mer

Som tidligere president vil han få en offisiell begravelse, melder CNN.

VISER STØTTE: En kvinne med øredobber med bilde av Mandela utenfor sykehuset. Foto: AFP PHOTO / MARCO LONGARI
VISER STØTTE: En kvinne med øredobber med bilde av Mandela utenfor sykehuset. Foto: AFP PHOTO / MARCO LONGARI Vis mer