«Nemanskiy»-kapteinen fikk bot på 18 månedslønner

Kystavakta fant forbrent mann om bord i statsløs tråler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Politimesteren i Øst-Finnmark vedtok i dag å bøtelegge kapteinen på den russiskeide, men statsløse, tråleren «Nemanskiy».

Bakgrunnen er at skipet stakk av fra Kirkenes havn 31. desember, midt under nyttårsfeiringen, uten påbudt sporingssignal og los. Dette til tross for at Sjøfartsdirektoratet hadde ilagt skipet seilingsforbud. I tillegg skal mannskapet ha vist fram falske nasjonalistetsbevis på at skipet var registrert i Russland.

Papirene avvises også av russiske myndigheter.

Rederiet går fri Rederiet går foreløpig fri, fordi det er kapteinens ansvar å følge påleggene fra norske myndigheter, mener politimesteren.

- Vi ser alvorlig på denne hendelsen fordi skipet var sjøudyktig, ifølge Sjøfartsdirektoratet. Da er det kapteinens ansvar å følge de påbud som gis fra norsk side. Om han har fått beskjed fra rederiet om å legge fra kai, så er det hans ansvar å ikke etterfølge dette, sier politiinspektør Magne Nyborg til Dagbladet.no.

Forelegget ble forkynt for kapteinen i dag, som har tatt betenkningstid til i morgen, ifølge en pressemelding fra politiet. De er i kontakt med rederiet Golden Fish North, via deres agent i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer