Farida-saken:

Nemndleder som sa nei til flest - avgjorde Farida-saken alene

Etter Høyesterettsdommen der UNE fikk påpekt saksbehandlingsfeil, gjorde nemndleder nytt vedtak alene. Flere jurister reagerer nå på framgangsmåten i saken.

AVSLAG: Fredag ble det kjent at Farida ikke får komme tilbake til Norge likevel. Foto: Privat.
AVSLAG: Fredag ble det kjent at Farida ikke får komme tilbake til Norge likevel. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter at Utlendingsnemnda tapte Farida-saken i Høyesterett tidligere i år, fikk nemndleder Johan Berg saken på sitt bord til ny behandling. I går ble det kjent at familien på nytt fikk avslag, og ikke får komme til Norge likevel.

Berg hadde høyest avslagsprosent av alle UNEs nemndledere i en gjennomgang Dagbladet gjorde i 2016. I løpet av de fem foregående åra, hadde Berg en gjennomsnittlig avslagsprosent på 91,21. Nemndlederen med lavest avslagsprosent lå til sammenlikning på 70,96 prosent i gjennomsnitt.

- Da Dagbladet så på nemndledernes omgjøringsprosenter, var det bare små forskjeller på meg og diverse kolleger. Det var ingenting ved de forskjellene som ikke kunne skyldes rene tilfeldigheter knyttet til hvilke saker vi fikk til behandling. Jeg har ingen sakstyper der jeg oppfatter meg som strengere enn andre, skriver Berg i en e-post til Dagbladet lørdag.

- Alvorlig saksbehandlingsfeil

Da saken skulle behandles på nytt etter Høyesterettsdommen, gjorde Berg nytt vedtak i Farida-saken alene, uten full nemndbehandling. Jusprofessor Mads Andenæs mener dette er en ny alvorlig saksbehandlingsfeil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer