Nemo er død

Atlanterhavsparken fant ingen andre løsninger enn å skyte selen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Selen Nemo, som har holdt til ved Atlanterhavsparken i Ålesund, er død. Selen ble skutt og drept på lørdag etter at akvariet fikk kniven på strupen fra myndighetene om å finne en løsning på selen, som har bitt flere mennesker de siste årene. Saken ble aktuell etter en ny episode 9. juli, da Nemo glefset til på ny.

- Vi synes det er forferdelig trist. Vi har gjort det vi kunne for å finne andre alternativ, men det var ikke mulig, sier daglig leder for akvariet, Knut Maaseide til Dagbladet.no.

Egentlig var det meningen at selen skulle omplasseres.

- Først hadde vi funnet et sted på Orskjæra i Hustadvika. Men så fikk vi vite at det foregår nokså intens seljakt der, og dermed var ikke det aktuelt. Et annet alternativ var Harøya i Sandøy kommune. Men etter at vi konfererte med veterinærmyndigheter som har jobbet med denne type problemstillinger før, var konklusjonen at det ikke ville ha noen nytte å omplassere selen. Han ville komme til å finne tilbake til Tueneset igjen. Man har erfaring med at sel har svømt over 20 mil for å finne hjem, sier Maaseide.

Akvariet søkte deretter om å få stenge Nemo inne i et utendørsbasseng i sommersesongen.

- Vi fikk avslag på søknaden av dyrevernshensyn, i og med at bassenget ikke er godkjent selbasseng. Fra Fiskeridirektoratet fikk vi klar beskjed om at enten måtte vi  gjøre noe, ellers ville de gjøre noe. Dermed var det ingen annen utvei, sier Maaseide.

Politiet og ettersøksgruppa for skadedyr foretok avlivningen på Tueneset i Ålesund lørdag. Nemo ble sju år, og har vært en lokal kjendis i Ålesund og omegn. Seler i fangenskap kan bli så gamle som 40 år, men slik gikk det altså ikke for Nemo.

Les også:

AVLIVET: Selen Nemo ble avlivet lørdag, etter at akvariet ikke fant noen annen løsning for ham. Foto: Scanpix
AVLIVET: Selen Nemo ble avlivet lørdag, etter at akvariet ikke fant noen annen løsning for ham. Foto: Scanpix Vis mer

Kåte Nemo får bli

Nemo får leve

Må Nemo dø?

Angrepet av sel