Nemo får leve

Sender selen til havs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Da Ålesund kommune og daglig leder av Atlanterhavsparken i dag møttes på kommunehus, avgjorde de Nemos skjebne. Og for dyreelskere over hele landet, er det gode nyheter virksomhetslederen i Ålesund kommune kommer med.

- Nemo får leve. Han vil bli fraktet til et sted som heter Orskjæra, som ligger i Nordmøre, sier virksomhetsleder, Oddvar Kongsvik, til Dagbladet.no.

Det var etter lørdagens angrep på Espen Telvik, at bekymringen steg. Måtte selen Nemo avlives? Heldigvis for mange blir Nemo bare flyttet.

Kongsvik kan fortelle at det er flere skjær og øyer i området der, og at grunnen til at han fraktes dit er den allerede eksisterende selkolonien i området.

- Jeg håper han vil trives der. Han kan komme til å søke etter folk, men forhåpentligvis vil han trives sammen med sine nye venner, sier Kongsvik.

Under møtet var han tilstede sammen med daglig leder av Atlanterhavsparken, Knut Maaseide, og tidligere parkleder, Jan Einarsen. Kongsvik understreker at det var en samstemt gjeng som forlot møtelokale og at alle var fornøyde med avgjørelsen.

SLIPP SELEN FRI!: Endelig kan Nemo slutte å bekymre seg. Nå blir han fraktet til Nordmøre, hvor han kan kose seg sammen med andre seler.