Nemtsov er ikke den første. Disse ni ble også drept under Putins styre

Forgiftet, skutt og torturert.

SKUTT OG DREPT: Den russiske opposisjonspolitikeren Boris Nemtsov døde kort tid etter ankomst til sykehus etter at han ble truffet av flere skudd på gata i Moskva i går kveld. Foto: Dmitry Lovetsky / AP Photo / NTB scanpix
SKUTT OG DREPT: Den russiske opposisjonspolitikeren Boris Nemtsov døde kort tid etter ankomst til sykehus etter at han ble truffet av flere skudd på gata i Moskva i går kveld. Foto: Dmitry Lovetsky / AP Photo / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den frittalende, russiske regimekritikeren Boris Nemtsov (55) var på vei over Bolsjoj Moskvoretskij-brua rett ved Kreml da han ble skutt og drept seint i går kveld.

Gjerningsmennene flyktet fra stedet i en hvit bil, og president Vladmir Putin lover å personlig sørge for at politiet snur alle steiner i jakten på drapsmennene.

Nemtsov er imidlertid langt fra den første regimekritikeren som er drept under Vladmir Putins styre.

Skutt med maskinpistol I 2003 ble politikeren og menneskerettighetsforkjemperen Sergei Yushenkov skutt og drept utenfor sitt eget hjem i Moskva timer etter at han hadde meldt sitt eget parti inn for deltakelse i den russiske nasjonalforsamlingen.

Året etter ble amerikanske Paul Khlebnikov (41), redaktør i den russiske utgaven av Forbes Magazine, drept med maskinpistol utenfor sitt kontor i Moskva. Gjerningsmennene skjøt mot ham fra en forbipasserende bil.

Khlebnikov var kjent for sine granskinger av korrupsjon i russisk politikk og næringsliv på 90-tallet og særlig for avsløringene rundt forretningsimperiet til den nå avøde, russiske mangemillionæren Boris Berezovsky.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer