Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Neon-reklame må bort fra Beijing

Myndighetene i den kinesiske hovedstaden vil ha neonreklamen i byen fjernet før feiringen av 50-årsjubileet for kommunistenes maktovertakelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Reklameskiltene som markedsfører Sanyo og Toshiba og andre store selskaper, skal være tatt ned i august, to måneder før jubileumsfeiringen 1. oktober.

Chan'an-avenyen, der de fleste skiltene befinner seg, skjærer gjennom Den himmelske freds plass utenfor Den forbudte by.

Reklamebransjen er ikke særlig glad for at skiltene skal ned.

- Byen blir ikke nødvendigvis noe vakrere om neonlyset forsvinner, sier en reklameagent som representerer flere store japanske firmaer.

Skiltene ble satt opp da en helt ny skyskraperby ble reist i et heseblesende tempo under den kraftige økonomiske veksten på 1980- og 1990-tallet.

(NTB-AFP)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling