Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nepals statsminister satt fri

Arrestert for korrupsjon - tiltalen annullert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen i Nepal frikjente ved midnatt den tidligere statsministeren Sher Bahadur Deuba, som har sittet i fengsel i Katmandu siden 1. februar i fjor.

Kong Gyanendra sparket og arresterte den gang Deuba og en rekke andre ledende politikere, mistenkt for korrupsjon. Kongen tok direkte kontroll over regjeringen, og oppnevnte et anti-korrupsjonsutvalg som tiltalte statsministeren i to saker. Statsråd Prakash Man Singh ble også fengslet.

Nå har Nepals høyesterett annullert hele korrupsjonsutvalget, og kjent alle deres handlinger som brudd mot konstitusjonen og derfor ugyldige, skriver Associated Press.

Like over midnatt tirsdag, ble de tiltalte sluppet fri. Motstandere av korrupsjonsutvalget, som Kong Gyanendra hadde gitt stor makt, har beskyldt det for å være et verktøy for å bryte ned hans motstandere.

Gyanendra rettferdiggjorde maktkuppet i 2005 med at det var et nødvendig tiltak for å bekjempe det monarki-fiendtlige kommunistopprøret som har medført tap av rundt 13 000 menneskeliv i landet siden 1996, skriver AP.

FRIKJENT: Nepals tidligere statsminister, Sher Bahadur Deuba, ble arrestert for korrupsjon i 2005. Nå er kongens oppnevnte korrupsjonsutvalg, og alle dets handlinger, kjent ugyldige.
DRO HJEM: Demonstrantene som hadde samlet seg utenfor fengselet hvor Sher Bahadur Deuba satt fengslet, gikk hjem før midnatt. Like etter, ble den tidligere statsministeren løslatt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!