Nepalsk tempel stanser masseslakt av dyr

- Jeg har innsett at dyr er så like oss.

STANSER TRADISJON: Nepalske tempelmyndigheter har bestemt seg for å avslutte en flere hundre år gammel hunduistisk tradisjon med masseslakt av dyr. Foto: NTB Scanpix
STANSER TRADISJON: Nepalske tempelmyndigheter har bestemt seg for å avslutte en flere hundre år gammel hunduistisk tradisjon med masseslakt av dyr. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dyrevernsaktivistene jubler etter at nepalske tempelmyndigheter har bestemt seg for å avslutte en flere hundre år gammel hinduistisk tradisjon med masseslakt av dyr.

Hvert femte år har hundretusener av hinduer strømmet til Gadhimai-festivalen på Nepals sørlige sletter for å ofre dyr i håp om å berolige den hinduistiske maktgudinnen ved samme navn.

Det blir det nå slutt på, kan tempelforeningen som arrangerer festivalen melde.

- Vi har besluttet at vi fullstendig stopper praksisen med ofring av dyr. Jeg har innsett at dyr er så like oss, det har de samme organene og føler den samme smerten som vi gjør, sier tempelsjefen Motilal Prasad.

Praksisen med rituell dyreofring har en lang historie i Nepal. I fjorårets utgave av festivalen i landsbyen Bariyapur overvar 2,5 millioner mennesker slaktingen av rundt 200.000 dyr.

For øvrig opplyser Prasad at festivalen vil gå som planlagt, om enn ikke som normalt, i 2019.

- Det vil ikke bli lett å avslutte en 400 år gammel skikk. Men vi har fire år på oss til å overbevise folk om at de ikke trenger å ofre dyr for å glede gudinnen, sier han.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer