Nepotisme i praksis

Eltek viser dårlig skjønn, både finansielt og operasjonelt. Investorene burde nok ha hørt mer på Rolf Stenersen. Følg med Tandberg Data, Eltek og Opticom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Wall Street har hatt noen dager med oppgang og forsiktig optimisme. Antallet resultatvarsler har, inntil i går, vært behagelig lavt, og markedet trodde muligens det verste av nyheter var ute. Men i går kom de to selskapene Hewlett-Packard og J.P.Morgan Chase med meldinger om at utviklingen ikke blir bedre, om ikke så veldig mye verre.

Førstnevnte selskap må kutte kostnadene enda mer for å klare å nå markedets forventninger, mens finansselskapet J.P.Morgan sa man ikke kunne forvente noen bedring i inntjeningen de neste to-tre kvartalene.

Dette ble fulgt opp av sentralbank-representant Laurence Meyer som sa det fortsatt ikke er tegn til at økonomien bedrer seg i forhold til utviklingen i første kvartal. Meyer sa videre at økonomien trolig vil fortsette å være svak også inn i tredje kvartal.

Og som om ikke det var nok, sa han at man er bekymret for at de mange rentekuttene kan skape grobunn for høyere inflasjon. Sånt blir man ikke umiddelbart "bull" av. Men så er da ikke sentralbankfolk aksjemeglere heller.

Det amerikanske markedet fortsetter derfor å "trå vannet". Optimistene og pessimistene balanserer hverandre for øyeblikket. Optimistene peker på at rentekutt (nesten) alltid vil gi økt økonomisk vekst og dermed resultatvekst Pessimistene mener mye av veksten er priset inn allerede, og at den ikke blir så sterk som tidligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer