- Neppe flertall for røykekutt

Helseminister Dagfinn Høybråten (KrF) vil ikke få støtte i Stortinget til forslaget om et totalforbud mot røyking på kantiner og i restauranter, mener sosialkomiteens leder, John Alvheim (Frp).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare SVs Olav Gunnar Ballo av partitalsmennene i sosialkomiteen sier til VG at de støtter forslaget fullt ut. Venstre, som ikke er representert i komiteen, støtter også forslaget, men Frps sosialpolitiske talsmann John Alvheim sier til avisen at forslaget aldri vil bli vedtatt:

- Dette er fanatisme. Det lukter fundamentalisme. Jeg tror et totalforbud som det Høybråten foreslår, er mer en ønskedrøm enn en mulig realitet, sier han og legger til at han tror Høybråten foreslår å innføre det som kan være verdens strengeste røykelov for å reise en bauta over seg selv.

Lørdag ble det kjent at Høybråten blant annet ønsker å stenge røykerom på kantiner og stoppe røyking på grendehus av hensyn til personer som jobber ved disse stedene.

Lovforslaget er ute på høring, og skal ventelig opp til behandling i Stortinget i 2003 og iverksettes året etter.

NTB

TROR IKKE PÅ STØTTE:</B> John Alvheim (Frp) tror ikke helseminister Dagfinn Høybråten får støtte for forslaget om røykeforbud i kantiner og restauranter. Bildet er fra partiets valgvake i 2001.