Neppe gjennombrudd i Oslo

Verken vertskap eller gjester tror på noen konkrete gjennombrudd under toppmøtet i Oslo neste uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi er veldig realistiske i forhold til hva som kommer til å komme ut av dette møtet. Partene har satt av tid til å snakke sammen, det er det viktigste, sa utenriksminister Knut Vollebæk under en pressekonferanse sammen med statsminister Bondevik i dag.

Og Bondevik hadde heller ikke noen stor tro på konkrete gjennombrudd under toppmøtet:

- Vi har ikke store forventninger. Fristen for å komme frem til en rammeavtale ligger jo flere måneder fram i tid, og sluttavtalen skal jo først være ferdig om et år. Partene blir jo ikke enige bit for bit. Her er det som ellers i politikken, sa Bondevik og siterte Israels statsminister Ehud Barak, «ingenting er avgjort før alt er avgjort».

Dermed slutter vertskapet seg til hovedgjest Bill Clintons anmodninger fra tidligere i uken om å ikke ha for store forventninger til møtet.

- Føles godt

Verken Vollebæk eller Bondevik kunne love at de hadde noen nye forslag i ermet som ville bringe fredsforhandlingene videre.

- Vi ser ikke på oss selv som de som skal legge fram noe endelig forslag. Vi ynder å kalle oss selv tilretteleggere, og det er en æresbetegnelse vi tar med oss, sa Vollebæk.

Bondevik på sin side måtte på direkte spørsmål innrømme at det «føltes godt» å kunne invitere EU til toppmøte i Oslo.

INGEN FORVENTNINGER: Verken Vollebæk eller Bondevik tror at toppmøtet i Oslo skal føre til et gjennombrudd.