Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Neppe snarlig løsning av trippeldrapet

Politiet er optimistisk, men regner ikke med noen snarlig oppklaring av trippeldrapet i Sørum kommune.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har fått inn mange tips, men ikke noe tyder på et snarlig gjennombrudd i saken. Likevel er vi optimistiske og har tro på en oppklaring, sier politiadvokat Tom Danielson ved Romerike politidistrikt.

Anne Orderud Paust og hennes foreldre ble funnet skutt og drept søndag formiddag i kårhuset på Orderud gård i Akershus.

- Når vi kommer fram til en mistenkt, har vi mye vi kan bruke i en avhørssituasjon, legger Danielson til.

Politiet regner med å avslutte innsamlingen av tekniske bevis på åstedet fredag. Deretter går etterforskerne inn i en analyseperiode. Politiet ser ikke bort fra at det i denne fasen kan settes sammen en gjerningsmannsprofil. Politiet vil ikke kommentere om det er gjort funn som kan stamme fra gjerningsmannen eller gjerningsmennene.

Åstedet

En rekke personer i familien er avhørt, men det pekte seg torsdag ikke ut noen hovedvitner i saken. Etterforskerne hadde torsdag ettermiddag ikke noen forklaring på skuddene som flere vitner hørte fredag og lørdag i Orderud-området.

Politiet har ikke avhørt personer fra torpedomiljøer eller andre kriminelle miljøer.

- Vi forholder oss til det som er kjent, nemlig åstedet. Beveger vi oss bort fra dette, kan ting lett slå feil - det har vi ikke tid til, sier Danielson.

Drapsvåpen

Det er ikke gjort funn på åstedet som peker i noen bestemt retning. Politiet vil ikke gå inn på om det er ting som tyder på at de drepte kjente den som sto bak udåden.

Etterforskerne mener de har kommet et godt stykke på vei på å løse saken dersom de finner drapsvåpenet. Det letes ikke etter våpenet på noe bestemt sted, og politiet vil ikke si noe om hva slags type våpen som kan ha vært brukt for å ta livet av de tre familiemedlemmene.

(NTB)