Jonas Gahr Støre (Ap):

- Neppe tilfeldig

Norge har besluttet å sjerpe beredskapen på norsk sokkel etter gasslekkasjen i Østersjøen. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) mener at informasjonen vi har i dag tilsier at det er snakk om sabotasje.

FØLGER SITUASJONEN: Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) vil ikke peke på hvem som eventuelt står bak sabotasjen som har skadet gassrørledningene. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
FØLGER SITUASJONEN: Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) vil ikke peke på hvem som eventuelt står bak sabotasjen som har skadet gassrørledningene. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Når vi har sett bilder fra lekkasjene og vi har sett at det er registrert eksplosjoner på havbunnen, er det ganske nærliggende å tro, svarte statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) på spørsmål om hvorvidt det kan være snakk om en sabotasje som har ført til at gassrørledningene Nordstream 1 og 2 nå lekker.

Han understreker at vi per i dag ikke har mer fast informasjon enn det enn at de som har greie på det legger til grunn at det må være en villet handling, og derfor det derfor også kan kalles en sabotasje

- Jeg hører fra de som har erfaring med dette at den type brudd og utslipp gjennom en ulykke er neppe tilfeldig, legger han til under sendingen på Dagsnytt 18 hos NRK.

Støre vil ikke peke ut hvem som eventuelt ville stått bak en slik sabotasje, men understreker at vi er i en situasjon hvor det er stor strid om gassleveransene i Europa.

Sjerper beredskapen

Energiminister Terje Aasland bekrefter overfor Dagbladet at beredskapen på norsk sokkel skjerpes etter gasslekkasjen.

- Vi følger også situasjonen i Østersjøen. Etter det som er fremkommet av informasjon i løpet av dagen, er det mye som kan tyde på at dette er sabotasje.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer