Nera leder an IT-oppgang

Nera overrasket med gode resultater og optimistiske vekstforventninger og kursen stiger med over 10 prosent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nera la i morgentimene tirsdag frem overraskende gode tall for fjerde kvartal i fjor. Samtidig er selskapet optimistisk med hensyn til vekstmulighetene fremover. Dette faller selvsagt i god jord hos investorene og Nera-kursen er opp 10,4 prosent til 40,50 kroner.

Tirsdag er det god oppgang for teknologiaksjene generelt og IT-indeksen er opp 2,7 prosent

Ved siden av Nera stiger Opticom med 3,7 prosent til 612 kroner. Tandberg stiger med godt over 4 prosent til 98 kroner til tross for kursnedgang for Polycom i USA i går. InFocus er opp 1,7 prosent til 183 kroner, Merkantildata stiger 2 prosent til 45,50 kroner og TeleCompting er opp 1,3 prosent til 47,20 kroner.

Telenor er kun marginalt opp til 41,80 kroner, mens Eltek stiger med nærmere 3 prosent, men omsetningen er foreløpig beskjeden.

Blant de ti mest omsatte aksjene klokken 10.55 er i alt 7 teknologiaksjer. Unntakene er RCL som stiger 1,4 prosent til 261,50 kroner, DnB som faller med en drøy prosent til kurs 45 kroner, samt Norsk Hydro som fortsetter kursfallet etter skuffende resultat for fjerde kvartal. Hydro-handles nå til 380 kroner, mens kursen fredag var oppe i 400 kroner.

Den amerikanske investeringsbanken J. P. Morgan opprettholder market perform etter fremleggelse av tallene.

På toppen av vinnerlisten ligger Nera etterfulgt av Norman der historien gjentar seg: Hver gang et nytt virus sprer seg i den elektroniske verdenen spretter Norman-kursen opp. I disse dager er det et Valentine-virus som er på ferde, og Norman stiger med 8,5 prosent på Oslo Børs. Norman handles etter en snau times handel til kurs 57,50 kroner.

Det er kun et 20-talls selskaper som kan vise til kursnedgang tirsdag, men blant disse finnes en rekke av de indekstunge selskapene på børsen, og totalindeksen er derfor kun marginalt opp til 1.377 poeng.

På hovedlisten er det omsatt aksjer for 580 millioner kroner.