Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Nerd» med suksess

LONDON (Dagbladet): - Jeg ble mobbet, men det var ikke fordi jeg var tjukk. Det var hudfargen folk ikke likte. Rasisme kan være fryktelig sårende, forteller Jyoti Mishra, nerden som er den store nykommeren på de britiske hitlistene så langt i 97.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I januar gikk White Town til topps på den britiske singellista. På få uker har «Your Woman» solgt 400000 bare i Storbritannia.

Bak artistnanvet White Town skjuler det seg en 30 år gammel inder fra Derby, Jyoti Mishra (30). Plata er fortsatt blant de ti mest populære og selger også bra i Norge. Albumet «Woman In Tecnology» kommer 10.mars.

Jyoti Mishra er blitt framstilt som en mobbet tjukking som i alle år har sittet hjemme og lekt med datamaskiner og komponert pop som ingen har vært interessert i. Han har gitt ut seks singler og et album før suksessen med «Your Woman». Disse platene solgte bare om lag 1000 eksemplarer hver.

Men Mishras største problem har vært rasisme.

- Snart 18 år med konservative regjeringer har fremmet rasismen i England, sier han. Mishra hevder det er bevist at konservative politikere har gitt penger til National Front (nynazistene).

Det var kjæresten som fikk ham til å sende den hjemmelagde versjonen av «Your Woman» til en DJ Mark Radcliff i den største popradioen BBC1.

- Hva blir det neste?

- Først må jeg bli ferdig med å selge denne plata. Til høsten, i oktober eller november, skal jeg gi ut en ny singel og et nytt album. Jeg har allerede skrevet musikk og tekst til to eller tre nye album, sier Mishra.