Nerde-bronse

Fire studenter fra NTNU fikk tredjeplass i verdens største teknologikonkurranse for studenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  Dette er ganske fantastisk, sier Jan-Kristian Markiewicz (25).

Sammen med Hans Olav Norheim (21), Jonas Follesø (22) og Gøran Hansen (24) har han utviklet den mobile løsningen «MediWatch». I går bragte oppfinnelsen dem, i konkurranse med 65 000 andre, til tredje plass i Imagine Cup, verdens største teknologikonkurranse for studenter. Det er Microsoft som arrangerer konkurransen, og i tillegg til 10 000 dollar, vinner guttene fra NTNU et to uker langt opphold i England i januar. Der vil de få hjelp og støtte av Microsoft og British Telecom til å videreutvikle ideen sin. Veldig enkelt forklart er det mobil løsning som kan avlese og analysere målinger fra medisinske sensorer.

-  Det som taler til vår fordel, er at den ikke krever noen ny teknologi, sier Markiewicz.

I går kveld, var han imidlertid mest opptatt av å feire tredjeplassen.

-  Nå er vi på et pool-party på et sinnsykt fancy hotell med deilig mat. Jeg sto akkurat og snakket med en japaner, en kineser og argentiner.

-  Her er det mange flinke folk som er interessert i nerdeting, slik som oss, sier Markiewicz, som i høst flytter til Redmond i USA, der han har fått jobb som programmerer i Microsoft.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer