- Nerdrum blir større enn Munch

NEW YORK (Dagbladet): Den norske maleren Odd Nerdrum stiller ut i eksklusive Forum Gallery i New York. Ti bilder. Det dyreste som er prissatt, heter «Barter» og koster 1 775 000 norske kroner. Nerdrums agent tror han blir større enn Munch i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Agenten, Martina Hamilton, ber om ikke å fokusere på prisene, men Nerdrums posisjon som kunstner. Hamilton og galleristen i Forum Gallery, Robert Fishko, sier begge at Nerdrum bare har en figurativ konkurrent i samme klasse i hele verden, den engelske maleren Lucian Freud.

- Men han er 72 år. Odd Nerdrum er bare 52, sier Hamilton og sier at Freuds bilder er åtte til ti ganger så dyre som Nerdrums. Hun gjør det klinkende klart at den norske maleren har et stort potensiale i årene framover.

Større enn Munch

- Etter at Odd Nerdrum er død, vil han ble større enn Edvard Munch, sier Martina Hamilton.

Munch er i øyeblikket den eneste norske maleren som er representert i den faste utstillingen i Museum of Modern Art i New York.

Forum Gallery var meget godt besøkt under åpningen torsdag kveld, to år etter forrige Nerdrum-utstilling i New York. Hamilton forteller at et museum i San Diego brukte to årsbudsjetter for innkjøp av samtidskunst på et Nerdrumbilde.

Det ærlige portrettet av Cato Zahl-Pedersen henger på en av veggene i Form Gallery og er prissatt til vel en million kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer