Nerdrum-heavy

Odd Nerdrums maleri «Solen vender tilbake» pryder omslaget til rockeduoen Solefalds første plate: En skive svart metall med filosofisk og poetisk snitt. Cornelius Jakhelln Brastad (19) og Lars Nedland (21) gir hardrocken et mykere ansikt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristiansand-guttene fikk kontrakt med plateselskapet Avantgarde Music utenfor Milano, som står bak et 30-talls utgivelser i hardrock-genren. Nå blir albumet «The Linear Scaffold», som er brent i 3000 eksemplarer, distribuert i store deler av Europa, samt Nord-Amerika og Brasil.

- Solefald er et helhetskonsept. Vi prøver å trekke ut elementer av poesi, kunst og filosofi, forklarer Lars.

Erotisk

- Vi er opptatt av alle tings forgjengelighet og alle tings tilbakekomst - for å gjøre det pompøst, utdyper Cornelius med et snev av selvironi og knuser myten om tungrockere i lær og metall.

Selv om uttrykket er voldsomt, er tekstene og innholdet langt fra voldelig. Erotiske skildringer og tekster av Lord Byron er ikke vanlige ingredienser i hardrocken, påpeker guttene.

- Vi vil tilsette en dose rødt i det sorte. Heavyrock ikke nødvendigvis handle om noe destruktivt, sier Lars.

Evighet

Odd Nerdrums maleri «Solen vender tilbake», sammen med gruppenavnet Solefald, gir nettopp det bildet av historiens tilbakevendende kraft som Lars og Cornelius ønsket.

- Nerdrum setter hverdagen i en større sammenheng. Det er en dimensjon av evighet og lengsel, det som vi også prøver å skape, sier Cornelius, som fikk øynene opp for maleren takket være Lars. Ideen om et Nerdrum-bilde på omslaget har vært der siden arbeidet med demobåndet startet for ett års tid siden, men først for halvannen måned siden skrev de brev til kunstneren.

Odd Nerdrum

- Det kunne jo ikke være verre enn å spørre Nerdrum, forteller Lars og ler. Tanken på å få et «ja» lå langt borte. Men Odd Nerdrum ga tillatelsen, på betingelse av å få tilsendt et eksemplar. Det fikk han i forrige uke. Nå venter rockerne Lars og Cornelius på kunstnerens dom.

Odd Nerdrum ønsket i går ikke å kommentere saken overfor Dagbladet.

TUNGROCK: - Målet er å lage noe som er stort for oss, sier Cornelius Jakhelln Brastad (til høyre) og Lars Nedland. Her foran «Mordet på Andreas Baader» av Odd Nerdrum.